"Nebiju pārāk šokēts..." UFC prezidents komentē Irānas cīkstonim izpildīto nāves sodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deina Vaits
Deina Vaits Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Irānā tika izpildīts nāves sods 27 gadus vecam cīkstonim. Notikušo preses konferencē ir komentējis arī UFC prezidents Deina Vaits.

Jau ziņots, ka 27 gadus vecajam irāņu cīkstonim Navidu Afkari tika izpildīts nāves sods. Šāds lēmums tika pieņemts, jo 2018. gadā protestu laikā jaunais vīrietis nonāvēja drošības dienesta darbinieku.

Nožēlu un nosodījumu par notikušo pauda daudzi, tai skaitā arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK). Izņēmums nebija arī UFC prezidents, kurš ir viens no atpazīstamākajiem personāžiem pasaules cīņu sportā.

"Diemžēl es nebiju pārāk pārsteigts, ka spriedums tika realizēts. Zvanīju Donaldam Trampam un stāstīju viņam par šo situāciju. Viņš sacīja, ka skatīsies, ko var darīt. Viņš darīja arī kaut ko, kas nenonāca publiskajā telpā. Zinu, ka prezidents centās palīdzēt," sacīja Vaits.

Tāpat UFC prezidents arī atklāja, ka ir centies palīdzēt atrisināt situāciju ar nāves soda izpildi jaunajam cīkstonim: "Dzirdēju, ka par Afkari lietu runāja lielajos telekanālos, vairums cilvēku Eiropā un tuvajos austrumos rakstīja par to. Zinu, ka bija arī citi ietekmīgi cilvēki, kuri centās palīdzēt, bet... Tas ir skumji. Es mēģināju palīdzēt."

Starptautiskās cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Amnesty International" atklāja, ka Afkari iepriekš lūdzis palīdzību, lai viņa lieta tiktu izskatīta likumam atbilstošajā kārtībā. Afkari nav bijusi iespēja noalgot advokātu, bet cietumā viņš pakļauts spīdzināšanai, kā rezultātā viņš vēlāk arī atzinies.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu