"Porziņģis var būt čempionu komandas stūrakmens." Apskatnieks par latvieša un "Mavericks" nākamo sezonu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP / Scanpix

Kristapa Porziņģa pirmā sezona Dalasas "Mavericks" rindās kopumā ir vērtējama pozitīvi. "SB Nation" apskatnieks Mets Gilrojs uzskata, ka latvieša un kluba sniegums kopumā nākamajā sezonā kļūs tikai labāks.

Šo sezonu Porziņģa pārstāvētā "Mavericks" noslēdza ar sešu spēļu zaudējumu Rietumu konferneces pirmajā kārtā pret spēcīgo Losandželosas "Clippers". Latvietis gan pēdējos mačus noraudzījās no rezervistu soliņa, jo iedzīvojās meniska savainojumā.

Gilrojs uzskata, ka "Mavericks" savu šīs sezonas plānu izpildīja: "Ir lieliski, ja spēj savai komandai pievienot tādu talantu kā Porziņģi. Fakts, ka "Mavericks" tik īsā laikā spēja piesaistīt viņu un Dončiču ir apbrīnojami. Būvējot komandu apkārt divām zvaigznēm, "Mavericks" ir atgriezušies cīņā par titulu rekorda īsā laikā. Tāds arī bija plāns pievienojot Porziņģi."

"Porziņģis var būt čempionu komandas stūrakmens. Šīs sezonas mērķis bija tikt izslēgšanas spēlēs. Viss, kas sekoja pēc tam jau bija bonuss. Ar tādu talantu, kāds ir Lukam tikai iekļūšana izslēgšanas spēlēs ilgi vairs nederēs," raksta apskatnieks.

Turpinājumā Gilrojs norāda, ka būtisks aspekts būs latvieša turpmākā pozīcija laukumā, jo labākais mēnesis Porziņģa izpildījumā bija tieši februāris, kad Ahileja cīpslas savainojumā iedzīvojās pamatsastāva centrs Dvaits Pouels.

"KP lielāko daļu laika līgā ir pavadījis spēka uzbrucēja pozīcijā, bet, ņemot vērā bez-pozīciju basketbolu un faktu, ka masīvie un fizisku basketbolu spēlējošie centri sāk izzust, Porziņģim pilna laika pāreja uz centra pozīciju varētu būt nākamais solis. Līdz šim izskatās, ka tas strādā lieliski," par Porziņģa vietu laukumā raksta apskatnieks.

Lai gan Porziņģa sniegums šajā sezonā daudziem, kuri uztraucās par latvieša spēju atgūties no smagā savainojuma, nāca kā iespēja uzelpot, Gilrojs uzskata, ka nākamajā sezonā latvietim priekšā būs lielāki pārbaudījumi. No viņa un arī komandas kopumā tiks gaidīts vairāk.

"Viņam būs slogs aizvadīt labāku sniegumu individuāli, kā arī palīdzēt komandai sasniegt vairāk," nobeigumā rakstīja Gilrojs.

Nav šaubu, ka šī būs viena no svarīgākajām "Mavericks" starpsezonām pēdējo gadu laikā, jo ar pareiziem papildinājumiem apkārt Porziņģa un Dončiča duetam Dalasas klubs "troksni" var sacelt jau nākamajā sezonā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu