WBSS organizators skaidro Brieža cīņas pārcelšanu no Latvijas uz Vāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis (no kreisās), Kalle Zauerlands un Juniers Dortikoss
Mairis Briedis (no kreisās), Kalle Zauerlands un Juniers Dortikoss Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) organizators Kalle Zauerlands atklājis iemeslus, kāpēc gaidāmais Maira Brieža un Juniela Dortikosa duelis tomēr nenotiks Latvijā, vēsta "Boxing Scene". 

Oriģināli Brieža un Dortikosa cīņai bija jānorisinās 21. martā Rīgā, tomēr Covid-19 pandēmijas dēļ tika veiktas izmaiņas, kā rezultātā abi 90,7 kilogramu divīzijas bokseri ringā tiksies 26. septembrī Minhenē.

"Vācija ir ļoti labi tikusi galā ar pandēmiju un tur pēc pandēmijas jau ir norisinājušies sporta un boksa pasākumi. Vācijā arī pirmā no lielajām futbola līgām, kas atgriezās," skaidro Zauerlands. "Tā ir valsts, kas ir bijusi starp līderiem cīņā ar pandēmiju. Tas kopā ar "Plazamedia" pieejamām telpām ļāva mums pieņemt lēmumu."

Tāpat Zauerlands skaidro, ka mērķis ir bijis cīņas norises vietai nozīmēt pēc iespējas neitrālāku valsti.

"Abi bokseri nāk no dažādām okeāna pusēm, tāpēc mēs vēlējāmies cīņas norises vietu, kas, mūsuprāt, būtu pēc iespējas neitrālāka," turpina Zauerlands.

Organizators arī neslēpj, ka lēmuma pieņemšanas procesu ietekmējusi jau pieminētā "Plazamedia" piedāvātā studija: "Tā ir viena no labākajām un attīstītākajām studijām visā pasaulē. Vācieši ir slaveni ar savām tehnoloģijām un inovāciju, un šī studija nav izņēmums. Mēs redzēsim kaut ko episku!"

Jau iepriekš ziņots, ka abi bokseri sacentīsies par trim tituliem - WBSS galveno balvu jeb Muhameda Ali trofeju, Starptautiskaš boksa federācijas (IBF) čempiona jostu svarā līdz 90,7 kilogramiem, kā arī žurnāla "The Ring" čempiona titulu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu