"Es biju pārbijies līdz nāvei." NBA leģenda atceras pirmo tikšanos ar Maiklu Džordanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rejs Alens un Maikls Džordans
Rejs Alens un Maikls Džordans Foto: AP,AFP/SCANPIX/ Apollo kolāža

Rejs Alens savas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjeras laikā kļuva par vienu no visu laiku labākajiem snaiperiem. Tomēr arī viņš pirmo tikšanās reizi ar Maiklu Džordanu atceras kā baiļu piepildītu maču.

Daudzi lieliski spēlētāji pēc karjeras beigām ir atzinuši, ka pirmajā reizē viņiem bijis bail stāties pretim leģendārajam Maiklam Džordanam. Aizvadītā gadsimta deviņdesmitajos gados viena no Džordana iesaukām pat bija Melnais Jēzus.

Arī Rejs Alens nebija izņēmums un podkāstā "The Posecast" ieskicēja savu pirmo tikšanās reizi ar Džordanu. Alens savu karjeru uzsāka pirms 24 gadiem, bet viens notikums viņa atmiņā ir iespiedies ļoti skaidri.

"Manas debijas sezonas jau otrajā spēlē mēs viņu laukumā stājāmies pretim Maiklam Džordanam un Čikāgas "Bulls"," atcerējās Alens.

Leģendārais snaiperis aicināja savus sarunas biedrus mēģināt iztēloties situāciju: "Iedomājieties, ka jums ir 21 gadus un jums jāspēlē pret Maiklu. Es biju pārbijies līdz nāvei. Pirms spēles atrodos uz zemes, izpildot iesildīšanās vingrinājumus un viņš iznāk laukumā..."

"Es vienkārši uz viņu skatījos. Bija diezgan nereāla sajūta apzināties, ka es atrodos uz tā paša laukuma, kur tikko iznāca spēlētājs, kuru esmu skatījies pēdējos 10 gadus," turpināja Alens.

"Principā, es fanoju par viņu spēlē pret sevi," pirmo maču pret Džordanu, jokojot atceras Alens.

Alens savas karjeras laikā, līdzīgi kā Džordans, spēlēja uzbrūkošā aizsarga pozīcijā. Alenam šobrīd pieder rekords par visvairāk realizētajiem tālmetieniem NBA vēsturē, tāpat basketbolists 10 reizes piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē, divas reizes tika iekļauts vienā no līgas simboliskajiem pieciniekiem un kļuva par divkārtēju NBA čempionu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu