"Baltkom radio" par slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju piespriež 11 400 eiro sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) lēmusi piespriest 11 400 eiro lielu sodu "Baltkom radio" par slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju, aģentūra LETA noskaidroja padomē.

"Baltkom radio" sodīts par diviem Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā paredzētiem pārkāpumiem.

NEPLP konstatējusi, ka "Baltkom radio" vairākkārtīgi slēpti reklamējis partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) deputāta amata kandidātu Oļegu Burovu, kā arī vienreiz slēpti reklamējis politiskās partijas "Alternative" deputāta amata kandidātus Valēriju Petrovu un Alekseju Rosļikovu.

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš uzsēra, ka Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumi ir sevišķi smagi, jo tādējādi elektroniskie plašsaziņas līdzekļi tieši un neatļauti ietekmē vēlēšanu rezultātus.

"NEPLP pret šādiem pārkāpumiem tagad un nākotnē vērsīsies īpaši bargi, jo tiek ne tikai pārkāpts likums, bet arī neatļauti ietekmēts vēlēšanu iznākums," akcentēja Āboliņš.

SIA "Baltkom radio" reģistrēta 2006. gadā, un tās pamatkapitāls ir 63 900 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums pilnībā pieder Andrejam Feldmanim. "Baltkom radio" apgrozījums pērn samazinājās par 24% un bija 190 269 eiro, uzņēmums strādāja ar 18 645 eiro zaudējumiem.

Kā ziņots, veicot pastiprinātu TV un radio programmu monitoringu kopš Rīgas domes priekšvēlēšanu aģitācijas perioda sākuma, NEPLP līdz šim sākusi deviņas pārbaudes lietas par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpumiem.

Piecas no līdz šim sāktajām pārbaudes lietām ir saistītas ar iespējamu slēptas priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošanu programmā "Baltcom radio" un četras - televīzijā "RīgaTV 24". Līdz šim sāktās lietas ir saistītas ar iespējamu GKR, partiju apvienības "Attīstībai/Par!", "Progresīvie", partijas "Alternative" un Zaļo un zemnieku savienības slēptu reklamēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu