"Ir daudzas komandas, kuras var uzvarēt." Pludmales volejbola leģenda Ludviga pēc pirmās uzvaras EČ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Laura Ludviga un Margareta Kozuha
Laura Ludviga un Margareta Kozuha Foto: Vadims Morozovs

Favorīšu Jūrmalā ir daudz, un te būs redzams, kā kura komanda ir izmantojusi laiku šajā vasarā, pēc uzvaras pirmajā Eiropas čempionāta pludmales volejbolā spēlē Jūrmalā sarunā ar ziņu aģentūru LETA teica viena no pasaules titulētākajām pludmales volejbolistēm Laura Ludviga.

Laura Ludviga/Margareta Kozuha, kuras turnīrā izliktas ar otro numuru, pirmajā spēlē šajā čempionātā ar 2-0 (21:7, 21:16) pārspēja Latvijas duetu Luīze Skrastiņa/Marta Ozoliņa.

"Jūrmala ir fantastiska - jūras krasts, daba un cilvēki," par atgriešanos Jūrmalā saka četrkārtējā Eiropas čempione Ludviga, kura pašreiz spēlē kopā ar Kozuhu.

"Latvijas spēlētājas nebija pazīstamas. Tāpēc labi noskaņojāmies šim mačam jau no paša sākuma," par pirmo spēli Jūrmalā stāsta Ludviga. "Vēlāk arī pretinieces labi uzservēja, un otrais sets bija grūtāks. Mūsu duetam tomēr bija par daudz kļūdu."

Nedēļas nogalē duets Ludviga/Kozuha Nīderlandes pilsētā Utrehtā iekļuva "King of the Court" turnīra pusfinālā, taču tur Kozuha spēlēja ar citu pārinieci.

"Tas ir ļoti intensīvs formāts. Man jau iepriekš bija problēmiņas ar muguru, nolēmu pasaudzēt. Tomēr sacensības man ļoti patika. Tās dod iespēju uzlabot "saidautu" (punkta gūšanu, servējot pretiniekam)," par iepriekšējās nedēļas sacensībām saka gandrīz visu iespējamo sporta veida titulu īpašniece.

"Ir daudzas komandas, kuras var uzvarēt, - Šveices, Nīderlandes, Čehijas, jā, Vācijas," favorītes Jūrmalā uzskaita pludmales volejbola leģenda. "Te būs redzams, kā kura komanda ir izmantojusi laiku šajā vasarā."

Rīt mačā par pirmo vietu grupā turnīrā ar otro numuru izliktais Vācijas duets tiksies ar Čehijas duetu Mihaela Kubičkova/Mihala Kvapilova, kuras izsētas ar 18.numuru.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Jūrmalā notiek no 15. līdz 20.septembrim. Turnīrs pa 32 pāriem vīriešu un sieviešu konkurencē pulcē labākos Eiropas pludmales volejbola vīriešu duetus no 16 valstīm un sieviešu duetus no 13 valstīm.

Turnīrs Covid-19 pandēmijas dēļ pretendē uz viena no sezonas spēcīgākajiem turnīriem dalībnieku ziņā statusu pasaulē.

Kaut gan olimpiskais rangs saistībā ar Covid-19 pandēmiju tika iesaldēts šī gada 16.martā, tradicionāli Eiropas čempionāts ir viens no turnīriem, kurā komandas cīnās par olimpiskā ranga punktiem.

Volejbolisti cīnīsies arī par kopējo balvu fondu 200 000 eiro apmērā.

Lēmums par sacensību organizēšanu Latvijā tika pieņemts Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) 2020.gada 7.jūlija valdes sēdē.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā Jūrmalā 2017.gadā par vicečempioniem kļuva Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. 2017.gada augustā Šmēdiņš ar Samoilovu tika līdz finālam, kur piekāpās itāļiem Danielem Lupo un Paolo Nikolai, bet pārsteidzoši augsto piekto vietu izcīnīja Graudiņa un Kravčenoka, kā arī Mārtiņš Pļaviņš ar Haraldu Regžu.

Šogad Jūrmalā vajadzēja norisināties arī Pasaules tūres posma sacensībām, taču šis turnīrs koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārcelts uz nākamo gadu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu