Policija no kāda kuldīdznieka atsavinājusi 17 iepakojumus ar narkotiskām vielām (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Narkotikas.
Narkotikas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija (VP) no kāda Kuldīgas iedzīvotāja atsavinājusi 17 iepakojumus ar narkotiskām vielām, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī tika saņemta informācija no iedzīvotājiem par to, ka kāds vīrietis, iespējams, glabā narkotiskās vielas. Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, reaģējot uz saņemt informāciju, pagājušās nedēļas nogalē devās pie vīrieša uz dzīvesvietu, kur apstiprinājās kuldīdznieku teiktais - vīrietis savā dzīvesvietā glabāja narkotikas, iespējams, marihuānu.

Šeršņova stāstīja, ka no vīrieša dzīvesvietas tika izņemti 17 iepakojumi ar zaļganbrūnas augu valsts izcelsmes vielu. Pašlaik izņemtās vielas ir nosūtītas ekspertīzei, lai noteiktu vielu sastāvu un daudzumu. Tāpat no vīrieša dzīvesvietas tika izņemti svari un augu smalcinātājs.

VP ir sāks kriminālprocess par narkotisko vielu glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, piebilda Šeršņova.

VP informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti, kā tas bija šajā gadījumā, VP informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

VP atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444, kas ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē, vai arī rakstot uz e-pastu "uzticiba@vp.gov.lv".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu