VIDEO ⟩ "Liepāja" uzvar "Spartaku" un liedz jūrmalniekiem tuvoties vadošajam trijniekam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Ķigurs
Mārtiņš Ķigurs Foto: FK Liepāja/Facebook.com

Futbola klubs "Liepāja" trešdien "Optibet" virslīgas atliktajā spēlē divus vārtus guva jau pirmo 22 minūšu laikā un uzvarēja Jūrmalas "Spartaku", kam neizdevās pietuvoties čempionāta vadošajam trijniekam.

"Liepāja" savā laukumā ar 3:2 (2:0) uzvarēja "Spartaku" un svinēja jau trešo panākumu pēc kārtas.

Kurzemes vienība vadības grožus pārņēma 13.minūtē. Liepājnieki izspēlēja stūra sitiena standartsituāciju, bet soda laukumā pie bumbas pirmais bija Valērijs Harbačiks, kurš nekļūdīgi sita ar galvu. Mājiniekiem pārsvaru dubultot izdevās deviņas minūtes vēlāk, kad Artūra Karašauska centrējumu soda laukumā par gūtiem vārtiem pārvērta Dodo.

25.minūtē jūrmalnieki bumbu centrēja arī gar "Liepājas" vārtiem, taču tā lidoja garām visiem futbolistiem. Tikmēr 34.minūtē traumas dēļ laukumu spiests bija pamest "Spartaka" futbolists Ņikita Bērenfelds, bet puslaika izskaņā viesi neprata izmantot standartsituāciju.

Divu minūšu laikā viesi atspēlējās. 68.min "Spartaks" guva vārtus pēc standartsituācijas. Pēc centrējuma soda laukumā burzmā bumbu veiksmīgi aizskāra Nemanja Belakovičs.

Minūti vēlāk "Liepāja" savā soda laukumā pārkāpa noteikumus, un 70.minūtē "pendeli" realizēja Belakovičs, gūdams savus 12.vārtus sezonā. Tas viņu izvirza virslīgas snaiperu saraksta otrajā vietā. 15 vārti ir "Valmieras" spēlētājam Toluvalasem Arokodarem.

Tomēr liepājnieki 81.minūtē atguva vadību ar Karašauska realizētu 11 metru soda sitienu - 3:2.

Šajā sezonā abas komandas vienīgajā savstarpējā mačā spēlēja 2:2, bet pērn četros mačos trīsreiz uzvaru guva "Spartaks".

Spēle tika atlikta, jo "Spartaka" kluba administrācijā jūlijā konstatēja trīs Covid-19 inficēšanās gadījumus, bet "Valmieras" kluba vadībā - vienu. Šī iemesla dēļ tika pārcelta 12.jūlijā Liepājā paredzētā spēle.

19.kārtas dueļi virslīgas čempionātā gaidāmi 20.septembrī.

Turnīra tabulā pirmo vietu pēc 18 spēļu kārtām ar 48 punktiem ieņem "Riga", kas par diviem punktiem apsteidz RFS. 34 punkti ir "Valmierai", aiz kuras ar 27 punktiem seko "Spartaks". "Ventspils" sakrājusi 26 punktus. Aiz pirmā piecinieka ar 23 punktiem seko "Liepāja", 16 punkti ir "Daugavpilij", 15 - "Metta" un14 - "Jelgavai", bet "Tukums 2000"/TSS tikusi pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu