Pārgalvīgs šoferis Ganību dambī uzvedas kā sacīkšu trasē. Vadītājs nesavalda auto un izraisa avāriju (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Rīgā, Sarkandaugavā, šoferis bez vadītāja apliecības trešdien veica vairākus bīstamus un pārdrošus manevrus, beigās izraisot arī avāriju. No agresīvas braukšanas autovadītāju neapturēja pat tas, ka ar viņu kopā transportlīdzeklī bija arī sieviete un bērns, vēsta raidījums "Degpunktā".

"Audi A6" vadītājs Ganību dambi pārvērta sacensību trasē, pa kuru viņš no Sarkandaugavas puses centra virzienā agresīvi traucās, strauji mainot joslas un apdraudot pārējos satiksmes dalībniekus.

Briesmām bija pakļauti arī "Audi A8" pasažieri – blakus sēdoša sieviete un aizmugurē sēdošs nepilngadīgs zēns. Pārgalvīgās braukšanas beigas bija Ganību dambī, kad vadītājs nepamanīja priekšā stāvošu "Audi A8" automašīnu un lielā ātrumā to aizķēra.

Cietušajai sievietei no "Audi A8" mediķi nekonstatēja dzīvībai bīstamus ievainojumus un medicīnas iestādē nogādāja stabilā stāvoklī. To, ka "Audi A6" traucās lielā ātrumā, pierāda tas, ka spēkrats pārlidoja pāri pretējai joslai, tramvaja sliedēm un apstājās tikai pie gājēju ietves, kuras tuvumā, par laimi, neatradās cilvēki.

Raidījumam "Degpunktā" savas tā brīža sajūtas pats vaininieks nevēlējās komentēt, taču par viņa braukšanas manieri labprāt pastāstīja aculiecinieki, kuriem pirms avārijas ar "Audi A6" nācās braukt kopā vienā auto plūsmā.

"Es braucu ar klientu un redzēju, ka viņš ar muļķībām nodarbojas, spēlē dambreti. Lai būtu prom no grēka, es vienkārši pārkārtojos labajā joslā. Tas "Audi A8" brauca priekšā, bet man priekšā brauca motocikls. Mēs pārkārtojāmies. "Audi A8" pārkārtojās un sāka veikt kreiso pagriezienu, bet tas idiots kā ieņēma ātrumu, vairs viņam nebija kur likties. Viņam bija vai nu mani jānotriec, vai nu motociklu. Viņš izbrauca pretējā joslā. Varēja redzēt, ka viņš agri vai vēlu kaut kur izraisīs avāriju. Paldies Dievam, ka viņš nevienu nenogalināja un tobrīd tur nebija tramvaja. Viņš teica, ka viņam mašīnai stūre ieķīlējās. Nekas viņam tur nav ieķīlējies. Ja viņam tā būtu, viņš te nespēlētu dambreti," stāsta avārijas aculiecinieks.

Ceļu policisti avārijas vietā vainīgajam šoferim veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Noskaidrojās, ka viņš spēkratu vadīja skaidrā prātā, taču bez autovadītāja apliecības. Vai tiesības viņš nav ieguvis, vai tās viņam atņemtas, policijas pārstāvji – nepaskaidroja.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu