Zināmas jaunas detaļas par Navaļnija saindēšanu. Pie vainas neesot bijusi tēja (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix, Instagram video

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija komanda publicējusi video no Tomskas viesnīcas numura. Vācijas speciālisti uz ūdens pudeles, ko opozicionārs paņēma no viesnīcas, atrada "Novičok" grupas vielas pēdas.

Video tika uzņemts viesnīcā "Xander" 20. augustā apmēram stundu pēc ziņām par Navaļnija saindēšanu.

Viesnīcā bija apmeties Navaļnijs un visa viņa filmēšanas komanda, veidojot materiālu par Tomsku pirms Krievijas reģionālajām vēlēšanām.

20. augustā daļa komandas, ieskaitot Navaļniju, devās atpakaļ uz Maskavu, bet daļa palika Tomskā, lai pabeigtu materiāla veidošanu, norāda Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

Lidojuma laikā Navaļnijs zaudēja samaņu. Lidmašīna veica ārkārtas nosēšanos, pēc kuras Navaļnijs tika nogādāts Omskas slimnīca, kur palika apmēram divas diennaktis, līdz beidzot tika dota atļauja transportēt opozicionāru uz Vācijas privāto klīniku "Charite".

Kad Navaļnija līdzgaitnieki uzzināja, ka Navaļnijam lidojuma laikā palicis slikti, viņi "izdarīja vienīgo iespējamo lietu", norādīts Navaļnija "Instagram" kontā ievietotajā ierakstā. Tika izsaukts advokāts, ar kuru Tomskā palikušie Navaļnija kolēģi devās uz viesnīcas istabu, nofilmēja visu, kas tajā atradās, un savāca mantas, ko no tā varēja paņemt. To vidū bija viesnīcas ūdens pudeles.

Vācijas laboratorijā uz vienas no ūdens pudelēm tika atrastas "Novičok" pēdas. Pēc tam vēl trīs laboratorijas neatkarīgi apstiprināja, ka Navaļnijs saindēts tieši ar šo vielu.

Jarmiša norāda, ka indēšana tātad notikusi, pirms Navaļnijs pameta viesnīcu un devās uz lidostu.

Iepriekš bija izskanējusi versija, ka Navaļnijs Tomskas lidostā vaētu būt iedzēris saindētu tēju.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu