Lietuvā atklāti 62 jauni gadījumi, Igaunijā - 22

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs attēls
Covid-19. Ilustratīvs attēls Foto: SERGEY DOLZHENKO / EPA

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 62 cilvēkiem, bet Igaunijā atklāti 22 saslimšanas gadījumi.

Līdz ar to inficēšanās ar šo vīrusu valstī konstatēta kopumā 3504 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2149 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 4889 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 711 108 analīzes.

Daļā jaunatklāto gadījumu inficēšanās bijusi saistīta ar konkrētiem slimības perēkļiem. Tostarp četri gadījumi saistīti ar perēkli šūšanas uzņēmumā Šauļos, ar kuru kopumā saistīti 44 gadījumi; viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu iepirkšanās centrā Šauļos, ar kuru pavisam saistīti septiņi gadījumi; astoņi gadījumi saistīti ar perēkli Raseiņu policijas komisariātā, ar kuru pavisam saistīti 26 gadījumi;  viens gadījums saistīts ar ģimenes svinībām Raseiņos, ar kurām pavisam saistīti 12 gadījumi;  trīs gadījumi saistīti ar ģimenes svinībām Viļņā, ar kurām pavisam saistīti astoņi gadījumi, divi gadījumi saistīti ar perēkli farmācijas uzņēmumā Kauņā, ar kuru saistīti pavisam pieci gadījumi;  viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu apsardzes firmā Kauņā, ar kuru pavisam saistīti četri gadījumi;  viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu transporta kompānijā Elektrēnos, ar kuru pavisam saistīti četri gadījumi; viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu Klaipēdas uzņēmumā "Klaipedos energija", ar kuru pavisam saistīti 12 gadījumi; viens gadījums saistīts ar kāda uzņēmuma darbinieku ekskursiju Klaipēdas rajonā, ar kuru pavisam saistīti 13 gadījumi; trīs gadījumi saistīti ar uzliesmojumu Viļņas Gabijas ģimnāzijā, ar kuru saistīti pavisam 15 gadījumi; viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu Radvilišķu slimnīcā, ar kuru saistīti pavisam trīs gadījumi; viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu mēbeļu ražotnē Kupišķu rajonā, ar kuru saistīti pavisam divi gadījumi; viens gadījums saistīts ar perēkli fitnesa klubā Viļņā, ar kuru saistīti pavisam divi gadījumi; viens gadījums saistīts ar perēkli bārā Viļņā, ar kuru saistīti pavisam divi gadījumi, viens gadījums saistīts ar perēkli transporta kompānijā Viļņas rajonā, ar kuru saistīti pavisam divi gadījumi.

Četros gadījumos inficētā persona ieradusies no ārzemēm. 10 gadījumos cilvēks inficējies saskarsmē ar zināmu personu, kurai vīruss atklāts jau iepriekš, vēl 17 gadījumos nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 87 cilvēki, bet vēl 14 ar jauno koronavīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Aizvadītajā diennaktī nāves gadījumi nav reģistrēti.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 15.septembrī Lietuvā ir 18,9. 

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 22 cilvēkiem, ceturtdien paziņojis Veselības departaments.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2778. Atveseļošanās apstiprināta 1787 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 2969 analīzes, bet pavisam Igaunijā veiktas 180 469 analīzes.

No 22 jaunatklātajiem gadījumiem septiņos gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, divos gadījumos inficēšanās notikusi skolā, divos gadījumos - darbavietā, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 17.septembrī Igaunijā ir 25,36. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu