"Mums priekšā izvēršas ļoti nopietna situācija." PVO paziņo, ka Eiropā šobrīd ar koronavīrusu inficējas vairāk cilvēku nekā martā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Eiropā šobrīd nedēļā ar jauno koronavīrusu inficējas vairāk nekā cilvēku nekā pandēmijas pirmajā uzliesmojumā martā, ceturtdien paziņoja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas reģionālais direktors Hanss Klūge.

"Mums priekšā izvēršas ļoti nopietna situācija," preses konferencē Kopenhāgenā paziņoja Klūge. "Septembra skaitļiem vajadzētu mums visiem kalpot par modinātājzvanu."

PVO pagājušās nedēļas Eiropas statistikā, kas ietver arī vairākas Vidusāzijas valstis, uzskaitījusi vairāk nekā 300 000 jaunu inficēto ar koronavīrusu.

Pēdējās divās nedēļās vairāk pusē reģiona valstu inficēšanās līmenis pieaudzis par vairāk nekā 10%.

Klūge aicināja Eiropas valstis cīnīties ar cilvēku nogurumu no koronavīrusa izplatības ierobežošanas pasākumiem, piemēram, strādājot ar jauniešiem pie drošiem veidiem, kā būt sociāli aktīviem, nevis vienkārši apturot viņu sociālās dzīves daļas.

PVO arī paziņoja, ka nemainīs savas vadlīnijas, kas paredz 14 dienu karantīnas periodu cilvēkiem, kuri nonākuši saskarsmē ar jauno koronavīrusu.

"Mūsu rekomendācija par 14 dienu karantīnu ir balstīta uz mūsu izpratni par slimības inkubācijas periodu un pārnēsāšanu. Mēs to pārskatīsim, tikai balstoties uz mūsu izpratnes maiņu par zinātni," sacīja PVO pārstāve Ketrina Smolvuda.

PVO Eiropas reģiona 53 valstīs kopš pandēmijas sākuma reģistrēti teju pieci miljoni inficēšanās gadījumu ar jauno koronavīrusu, bet vairāk nekā 227 000 cilvēku miruši no Covid-19.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu