Zināms, kad atklās jauno tirdzniecības centru "Sāga" (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Jaunais tirdzniecības centrs "Sāga" darbību sāks 10. novembrī, pavēstīja tirdzniecības centra pārstāvji.

Jaunā centra attīstībā ieguldīti aptuveni 68 miljoni eiro, kā arī tiks izveidotas apmēram 500 jaunas darbavietas.

"Blakus esošā "IKEA" un "Sāga" iezīmēs jaunu attīstības potenciālu Mežciema un Stopiņu apkaimei, kļūstot par dinamisku vidi un jaunu darījumu centru Rīgas nomalē," norādīja "Sāgas" attīstītāja SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns.

Kompānijā norādīja, ka tirdzniecības centrs "Sāga" vienkopus apvienos iepirkšanos, atpūtu, sportu, veselības un biroju centru. Sekojot jaunajām ēdināšanas nozares tendencēm, tas būs pirmais tirdzniecības centrs Latvijā ar speciāli izveidotu ielu ēdiena koncepta zonu ar restorāniem un kafejnīcām un pirmais centrs ar pirmsskolas izglītības iestādi.

"Sāga" mājlietu segmentā lielākie nomnieki būs veikali "Būvniecības ABC" un "Jysk", savukārt ikdienas preču segmentā lielākais nomnieks būs "Rimi". Tāpat tirdzniecības centrā būs pasaulē lielākais sporta zīmolu tirgotājs "Decathlon".

Jau ziņots, ka tirdzniecības centra "Sāga" izveidei banka "Citadele" un "Luminor Bank" piešķīra kopumā 34 miljonu eiro sindicēto aizdevumu. Tirdzniecības centra "Sāga" kopējā platība būs 57 000 kvadrātmetru un tajā būs stāvvieta 2000 automašīnām.

Tirdzniecības centra projektētājs un ģenerālbūvnieks ir AS "UPB", bet arhitektonisko risinājumu izstrādē piesaistīts Londonā bāzēts arhitektu birojs "TP Bennett". Tirdzniecības centru attīsta SIA "VPH Latvia".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2019.gadā "VPH Latvia" strādāja ar 1,066 miljonu eiro apgrozījumu un guva peļņu 191 412 eiro apmērā. Kompānija reģistrēta 2016.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls 2900 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas "VPH".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu