Īstas suņu asaras. Ķīnā populārs kļuvis "trends" tiešraidē mīluļiem izbarot cilvēkiem paredzētus ēdienus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Ķīnas sociālajos tīklos popularitāti ieguvis kāds video, kurā redzams, kā vācu aitu suns apēd šķīvi ar garda izskata ēdienu, tajā pašā laikā raudot. Šis ir viens no daudziem video, kurā cilvēki izbaro saviem mājdzīvniekiem nepiemērotu pārtiku un ir pamats uzskatīt, ka šis "trends" ir radies no politiska lēmuma, vēsta portāls "Daily Mail".

Video, kurā redzamas vācu aitu suņa asaras, ir uzņemts tiešsaistē un ir daļa jauna sociālo tīklu video "žanra", kurā cilvēki kameras priekšā saviem mīluļiem izbaro lielu daudzumu ēdiena. Dažkārt tas tiek darīts acīmredzami ar varu.

Viens no slavenākajiem video attēlo to, kā sunim tiek izbarota sauja ar čilli pipariem, savukārt citā redzams, kā sunim tiek atvērta mute un rīklē iebērta paciņa ar konfektēm. Kādā video divi suņi "sacenšas" par to, kurš varēs apēst 38 dažāda veida cilvēkiem paredzētu ēdienu un uzkodu.

Eksperti min, ka 'šis fenomens varētu būt radies kā protesta akcija pret Ķīnas valdības izvirzītu iniciatīvu, kas paredzēta ēdiena izniekošanas mazināšanai. Āzijā, īpaši Dienvidkorejā, īpašu popularitāti pēdējos gados ir guvuši video, kuros cilvēki patērē milzīgus ēdiena daudzumus.

Tagad, kad šāda veida satura straumēšana Ķīna ir aizliegta, ir aizdomas, ka cilvēki cenšas šo nišu aizpildīt ar video, kuros piedalās dzīvnieki.

Ķīnas Komunistiskās partijas ģenerālsekretārs Sji Dzjiņpins augustā izsludināja "Operāciju: Tukšs šķīvis", kuras mērķis ir mazināt izšķērdību ēdiena resursa lietošanā laikā, kad Ķīnā aug bažas par ēdiena pieejamību. Viens no priekšlikumiem, kas izsaucis lielāko sašutumu, ir ierosinājums restorānos pasūtīt par vienu porciju mazāk, nekā ir sanākušie viesi.

"Visi zina, ka katrs grauds un kumoss, kas nonāk mūsu šķīvjos, ir smaga darba rezultāts. Mums vajadzētu vairāk domāt par sava ēdiena resursa neizšķērdēšanu. Šī gada Covid-19 krīze ir lieliski parādījusi, ka mums jābūt gataviem," minējis Sji Dzjiņpins.

Šī akcija ir saskārusies ar visai negatīvu reakciju - Ķīnā tukša šķīvja atstāšana tradicionāli saistās ar necieņas izrādīšanu. Daudzi tāpat norādījuši, ka šī akcija var izvērsties līdz līmenim, kad ēdiena ieguve tiek apgrūtināta nabadzīgākajiem sabiedrības locekļiem.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu