Lukašenko atbalsta mītiņš Minskā pulcē tūkstošiem sieviešu. Uzstājušās arī Krievijas mūzikas zvaigznes (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ANDREI STASEVICH / BELTA POOL / EPA

Ceturtdienas vakarā Minskā notika liels, valdībai labvēlīgs sieviešu forums, kurā Aleksandrs Lukašenko teica runu, bet Krievijas mūzikas zvaigznes uzstājās vai bija speciāli ierakstījušas dziesmu.

Minskas arēnā autobusos no Baltkrievijas reģioniem ieradās vairāki tūkstoši sieviešu. Visgaidītākā bija krievu estrādes un operas zvaigznes Nikolaja Baskova uzstāšanās, taču pasākuma noslēgumā dalībnieces gaidīja liels pārsteigums - uz skatuves kāpa pats Lukašenko, ziņo portāls "Tut.by".

Vakara vadītāji norādīja: cik labi, ka esam šeit sanākuši, "lai aizstāvētu savu izvēli".

Pēc Baltkrievijas veselības ministra vietnieces Jeļenas Bogdanas, kura priekšvēlēšanu laikā bija viena no Lukašenko uzticības personām, uzstāšanās muzikālie priekšnesumi mijās ar "viedokļu līderu" runām.

Uz skatuves kāpa gan vietējie mūziķi, piemēram, Anatolijs Jarmolenko (kurš 2006. gadā ierakstīja dziesmu "Слушай батьку"), Žaneta un māsas Aleksanda un Valentīna Gruzdevas, gan arī krievu izpildītāji.

Apmeklētājām tika prezentēta baltkrievu un krievu izpildītāju kopīgā dziesma "Любимую не отдают", kurā bez izpildītājiem, kuri uzstājās koncertā, piedalījās arī krievu mūziķi Filips Kirkorovs, Aleksandrs Buinovs, Diāna Gurcka un Anita Coja.

Kirkorova un Buinova pārstāvji vēlāk sacīja, ka mūziķi neesot dziedājuši Lukašenko atbalstam, bet gan vienkārši piekrituši "ierakstīt labu dziesmu".

To, ka tajā citēts Lukašenko, viņi neesot zinājuši.

Dziesma balstīta uz Lukašenko izteikumiem 4. augusta uzrunā tautai un parlamentam.

Uzstājās arī Grodņas sieviešu klostera vadītāja māsa Gavrilla, kura nopēla vienu no protestu laika ietekmīgākajiem kanāliem "Nexta", kā arī sacīja, ka protestējošās sievietes atgādinot "destruktīvu sektu līderus".

Kopumā runātāji nopēla protestus un opozīcijas līderus, apelēja pie nepieciešamības saglabāt esošo lietu kārtību un skandēja Lukašenko režīmu atbalstošus saukļus.

Vakara galvenais pārsteigums - uz skatuves iznāca Lukašenko. Pirms viņa ierašanās preses sekretāre Natālija Eismonta nolasīja ziņojumu no Lukašenko, kurš atradās Krievijas un Baltkrievijas kopīgajās militārajās mācībās. Kāpjot uz skatuves,  Lukašenko stāstīja, ka neesot domājis, ka sieviešu tikšanās ievilkšoties, un ka viņš priecājoties, ka esot paspējis ierasties. 

Uzrunas laikā viņš paziņoja par robežas slēgšanu ar Lietuvu un Poliju, izpelnoties aplausus, kā arī solīja, ka "veči ar visu tiks galā".

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu