SPKC nācis klajā ar jaunākajiem valstu Covid-19 saslimstības rādītājiem. Pašizolācija jāievēro arī pēc atgriešanās no Lietuvas (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasažieru terminālis starptautiskajā lidostā "Rīga". Ilustratīvs attēls.
Pasažieru terminālis starptautiskajā lidostā "Rīga". Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien, 18. septembrī, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) nāca klajā ar jaunāko valstu sarakstu, no kurām atgriežoties, turpmāk jāievēro pašizolācija.

Pašizolācija ir jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 16.

Ļoti augsts Covid-19 saslimstības risks ir Andorā, Spānijā, Čehijā un Francijā. Šīs valstis tiek uzskatītas par sabiedrības veselības apdraudējumu - starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu neveic.

Augsta saslimstība (kumulatīvais rādītājs virs 25 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotājiem) ir Monako, Horvātijā, Luksemburgā, Rumānijā, Maltā, Austrijā, Nīderlandē, Šveicē, Portugālē, Beļģijā, Ungārijā, Lielbritānijā, Dānijā, Īrijā, Sanmarīno, Itālijā, Slovēnijā, Slovākijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Bulgārijā un Grieķijā.

Savukārt vidēji augsts rādītājs (kumulatīvais rādītājs ir no 16 līdz 25 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotājiem) ir tādās valstīs, kā Vācijā, Sanmarīno, Islandē, Polijā un Lietuvā.

Atgriežoties no visām šīm valstīm, obligāta prasība ir 10 dienu pašizolācija.

Attiecībā uz valstīm, kas ir ārpus ES un EEZ vai Apvienotajās Karalistes, pašizolācija turpmāk jāievēro, ceļojot no Kanādas, Gruzijas un Tunisijas.

Tikmēr šo valstu vidū pašizolācijas prasība vairs netiek attiecināta uz Austrāliju, Japānu, Jaunzēlandi, Ruandu, Dienvidkoreju, Taizemi, Urugvaju.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu