Mūžībā devusies arhitekte Aina Tītmane

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Trešdien, 16.septembrī, mūžībā aizgājusi arhitekte, ilggadēja Latvijas Arhitektu savienības biedre un atbildīgā sekretāre Aina Tītmane, aģentūru LETA informēja Latvijas Arhitektu savienībā.

Tītmane dzimusi 1928.gada 15.aprīlī.

Arhitektu savienībā informēja, ka Tītmane sāka darbu pēc Staļina režīma beigām, ar ticību laikmetīgās arhitektūras ideālu iespējamībai arī padomju valstī.

Pēc LVU Inženierceltniecības fakultātes Arhitektūras nodaļas absolvēšanas 1953.gadā Tītmane sāka darbu institūtā "Pilsētprojekts", kur strādāja līdz 1983.gadam.

Tītmanes padomju agrīnā modernisma stilā radītie kultūras nami Berģos, Gulbenē, Ilūkstē, Skrundā un Siguldā kalpo arī mūsdienu sabiedrībai.

Arhitektu savienībā norādīja, ka Tītmanes lielā mēroga projekti bija saistīti ar Jūrmalu, sākot ar kūrorta ģenerālo plānu, kuru vēlāk viņa izvērsa detālplānojumos visiem pilsētas rajoniem, no Lielupes līdz Vaivariem, izstrādājot arī projektu pionieru nometnēm Ķesterciemā, kura realizāciju pārtrauca padomju impērijas sabrukums.

Lielākā daļa plānojuma projekti veltīti "zaļajai" Latvijai, kā Rīgas zaļā josla, Vidzemes jūrmala u.c. Latvijas PSR Nopelniem bagātā arhitekte Tītmane no 1984.gada līdz 1996.gadam bijusi Latvijas Arhitektu savienības atbildīgā sekretāre.

Atvadīšanās no Tītmanes notiks otrdien, 22.septembrī, plkst.13 Rīgas Krematorijas mazajā zālē.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu