"Kad piecēlos, viss dzīvoklis bija ar dūmiem." Traģiskā ugunsgrēkā Vecmīlgrāvī bojā gājusi sieviete

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Traģiskā ugunsgrēkā Vecmīlgrāvī iet bojā vēl piecdesmit gadus nesasniegusi sieviete, vēsta raidījums "Degpuntkā".

Viktors ir kāda sociālā dienesta darbinieks Vecmīlgrāvī un viņa uzdevums ir apciemot vārgus cilvēkus, kam nepieciešama palīdzība. Piektdien, 18.septembrī, precīzi plkst. 11, viņš ieradās Kreimeņu ielā, lai satiktu kādu 48 gadus vecu sievieti. Sirmais kungs devās uz viņas dzīvokļa pusi, līdz uz durvīm ieraudzīja nelaimi vēstošu policijas līmlenti. Sieviete bija mirusi, bet Viktors to vēl nezināja.

"Es vakar biju pie viņas, viņa bija mājās, es tā viņu atstāju un viss. Kas jums tur ir? Pusdienas, zupiņa, otrais ēdiens, salāti. Tie ir viņas mīļākie, bet viņas vairs nav," stāsta sociālā dienesta darbinieks Viktors.

Viktors kāpņu telpā emocionāli stāsta, ka pacienti pazina jau labu laiku. Gluži draugi viņi nebija, jo sievietei bija smagi garīgās veselības traucējumi un plašās sarunās slimniece neielaidās.

"Viņa ir slims cilvēks, ļoti slims. (..) Viņa vēl ir jauna, staigāja gar miskastēm. Viņa ir slima, viņai ir šizofrēnija. Agresīva viņa nebija, viņa bija mierīga, pārsvarā dzēra un gulēja," viņš skumji nosaka, atzīstot, ka sieviete smēķēja un dzēra, kā arī vāca pudeles un viņš brīdinājis cilvēkus, lai uzmanās ar gāzi, jo kad sieviete smēķējusi, varēja izcelties ugunsgrēks.

Nelabās priekšnojautas piepildījās pagājušajā naktī. Stāvu augstāk, tieši virs slimnieces dzīvokļa, mitinās pensionāre Nadežda un viņas mazais sunītis Boņa. Abi tika uzrauti no miega, jo kāpņu telpā pamanīja uztrauktu rosību.

"Plkst. 3.30 dzirdēju, ka pie durvīm zvana ugunsdzēsēji. Kad es piecēlos, es jutu, ka viss mans dzīvoklis ir piepildīts ar dūmiem. Es atvēru durvis, prasīju, vai kas deg, ugunsdzēsēji prasīja, vai man viss ir kārtībā, teicu, ka viss kārtībā. Jautāju, vai kaut kas deg? Viņi teica, ka jā, bet vēl meklējam. Ieteicu pārbaudīt pirmo stāvu, ja deg, tad tikai tur," stāsta kaimiņiene Nadežda.

Ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa izvilka sievietes līķi. Notikums ir baiss un neļāva Nadeždai pavadīt mierīgu nakti.

"Es nezinu, vai viņa ko juta, vai piecēlās. Viņu atrada koridorā. Es tā dzirdēju," viņa stāsta.

Pastāv versija, ka divpadsmit kvadrātmetru plašo ugunsgrēku izraisīja nenodzēsts izsmēķis, kas aizdedzināja dīvānu. Kaimiņi ne reizi vien rakstījuši namsaimniekam, lai šizofrēnijas slimnieci nogādātu drošākā vidē, jo pati par savu drošību viņa parūpēties nevarēja.

Kaimiņi stāsta, ka nelaiķe pēdējo mēnesi nogulēja slimnīcā, kādu laiku bija pansionātā, bet tad pati atteicās tur būt. Kaimiņienes ieskatā, šādus lēmumus nav pareizi ļaut pieņemt slimam cilvēkam.

Plkst. 6 no rīta operatīvie dienesti pameta Kreimeņu ielu. Policijā uzsākta izmeklēšana, lai noskaidrotu precīzus sievietes bojāejas apstākļus.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu