Viļānu domes deputāte izdomā savus ceļu satiksmes noteikumus, policisti tracī bezspēcīgi (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Daudzdzīvokļu namu masīvā Viļānos vietējās domes deputāte Jevdokija Šlivka, nostājoties pa vidu ceļam, kas ved gar daudzstāvu namu, kurā pati dzīvo, bloķē transportlīdzekļu satiksmi, tādējādi kavējot kaimiņu no citiem apkaimes namiem nokļūšanu līdz dzīvesvietām, vēstī raidījums "Bez Tabu".

Savu rīcību deputāte pamato ar savdabīgu argumentāciju, viņas ceļu satiksmes noteikumu izpratni un pārliecību nespēj satricināt pat aizkavēto iedzīvotāju piesaistītie policisti un autoskolas instruktors.

Uzrādot vairākus aculiecinieku video, Viļānu iedzīvotāji no daudzdzīvokļu nama masīva Nākotnes ielas apkaimē ziņo par Viļānu novada domes deputātes Jevdokijas Šlivkas, viņuprāt, neadekvāto uzvedību.

Video redzamas spraigas ainas: savākušies krietnā barā, kavētie šoferi aizrāda Šlivkai un pieprasa noiet no ceļa, ļaut turpināt kustību; tikmēr Šlivka, pasitusi padusē pagalmā izpurinātu paklāju, aizrāda šoferiem, ka viņi nedrīkstot pārvietoties pa konkrēto iekšpagalma ceļu.

Kā saklausāms aculiecinieku video, savu rīcību deputāte Šlivka pamato ar savu ceļu satiksmes noteikumu traktējumu. Viņa norāda uz aizlieguma ceļa zīmi "Braukt aizliegts", kas uzstādīta iekšpagalma ceļa sākumā. Šlivka uzskata, ka tā tā ļauj braukt vien vien tiem, kuri dzīvo zīmei tuvākajā daudzdzīvokļu mājā, tātad viņai un tiešajiem kaimiņiem no konkrētā nama, nevis pārējo masīva māju, līdz kurām ved ceļš, iedzīvotājiem.

Šlivkas kavētie iedzīvotāji un strādnieki, kuri devās uz citu apkaimes namu, izsauca policistus, kuri ar ceļu satiksmes noteikumu grāmatu rokās centās Šlivkai paskaidrot, ka konkrētā aizlieguma zīme neaizliedz braukšanu tiem, kuri dzīvo un strādā konkrētajā teritorijā, proti, daudzdzīvokļu māju masīvā, caur kuru vijas pagalma ceļš.

Kā redzams aculiecinieku video, pat policistiem un apkaimē dzīvojošajam autoskolas instruktoram neizdodas satricināt Šlivkas izpratni par noteikumiem.

"Viņa pat teica, ka sūdzēsies par pašvaldības policistiem, kuri viņai aizrāda, jo, redz, viņa ir deputāte, bet kārtībsargi ir viņas kolēģi no pašvaldības, kuri atļaujas aizrādīt," raidījumam stāsta kāda kaimiņiene.

Neizpratni par deputātes Šlivkas uzvedību pauž arī Viļānu novada domes priekšsēdētāja Jekaterina Ivanova. Tiesa, viņa teic, ka nevarot pret deputāti vērsties ar sankcijām, bet varot ieteikt viņai turpmāk tā nerīkoties.

Kamēr citu masīva daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji pauž neizpratni par Šlivkas uzvedību, saucot to par patvaļu, nama, kurā dzīvo Šlivka, iedzīvotāji aizstāv deputāti, norādot, ka līdz pārējiem namiem varot piekļūt arī pa citiem ceļiem. Tiesa, kā norāda šo citu namu iedzīvotāji, daudziem tad būtu jābrauc ar līkumu.

Viļānu novada domes priekšsēdētaja Jekaterina Ivanova gan nostājas vairuma iedzīvotāju pusē, norādot, ka bloķēt ceļu konkrētā nama iedzīvotāji nedrīkst. Tāpat ir kļūdaini uzskatīt, ka zeme, uz kuras atrodas ceļš, ir privātīpašums, jo tā pieder pašvaldībai.

Ivanova informē, ka pašvaldība aizlieguma ceļa zīmi izvietojusi uz noteiktu laiku, kamēr notiek remontdarbi netālu esošajā ielā. Ceļa zīme izvietota, lai pagalmu kā caurbraucamo ceļu neizmantotu tie, kuri nedzīvo konkrētajā masīvā, vēstī raidījums "Bez Tabu".

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu