Vāc parakstus par kādas Rīgas ielas nosaukšanu Mordehaja Dubina vārdā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alksnāju iela Vecrīgā. Ilustratīvs attēls
Alksnāju iela Vecrīgā. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par kādas Rīgas ielas nosaukšanu Mordehaja Dubina vārdā.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Armands Smagars. Parakstus plānots iesniegt Rīgas domē.

Smagars skaidroja, ka, viņaprāt, nepieciešams atzīmēt Dubina nopelnus Latvijas kā demokrātiskas valsts labā, jo viņš esot bijis

"viens no retajiem mazākumtautību pārstāvjiem, kurš jau pirmajā Saeimā uzstājās un komisijās runāja tikai latviešu valodā".

Idejas autors norādīja, ka ar šīs iniciatīvas īstenošanu Latvija nosūtīs nākamajām paaudzēm "spēcīgu vēstījumu, veidojot tiltu pāri paaudzēm". Viņaprāt, tas būtu vēstījums par morāles vērtībām, dzīvi ar misijas apziņu, sabiedrisko darbu cēlu mērķu labā, neatlaidību, ticību un cilvēkmīlestību neatkarīgi no etniskās vai reliģiskās piederības, par Latvijas kā multikulturālas valsts tagadni, pagātni un nākotni, par vēstures veidošanos, - kā viens cilvēks spēj ietekmēt vai mainīt lietu virzību.

Tāpēc viņš rosina nosaukt vai pārdēvēt kādu ielu Rīgā Mordehaja Dubina vārdā.

Smagars uzskata, ka tādējādi tiks godināts Latvijas pilsonis Dubins, kurš "no drošas nāves ir glābis daudzus ebreju, palīdzot viņiem ieceļot Latvijā". Tāpat šādi tiks godināta arī uz Sibīriju izsūtīto un čekas nomocīto upuru piemiņa, jo arī Dubins mira izsūtījumā un apcietinājumā, norāda Smagars.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu