VUGD spēcīgās vētras laikā saņēma vairāk nekā 300 izsaukumus par radītajiem postījumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls.
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vismaz 30 sadauzītas automašīnas, norautas balkona margas, salocīti apgaismes stabi – tik spēcīga bijusi vētra, kas ceturtdien, 17. septembrī, plosījās galvenokārt Rīgas apkārtnē, vēsta "TV3 Ziņas".

Metāla stabs saliecies zem koka zara milzīgā svara, un blakus mētājas stikla detaļas. Tikai laimīgas sagadīšanās dēļ plašajos postījumos nav cietuši cilvēki. Līdzīgi skati daudzviet parkos un ēku iekšpagalmos.

"Mēs saņēmām vairāk nekā 320 izsaukumus, no kuriem 308 bija Rīgā un Pierīgā. Citos reģionos ir tikai atsevišķi izsaukumi," stāsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve pārstāve Agrita Vītola.

Lielākoties vētras rezultātā tika novākti vēja gāzti koki no ceļu braucamās daļas, bet vairāk nekā 30 gadījumos – no automašīnām. Turklāt lieli koki krītot vienlaikus skāruši vairākus auto. Izsaukumi turpināja ienākt dienas pirmajā dienas pusē, vismaz 19 notikuma vietās ugunsdzēsēji glābēji novērsa radīto postījumu apdraudējumus.

"Attiecībā uz ēku un konstrukciju bojājumiem, šoreiz nav tik izteikti daudz. Norauta balkona mala, jumta skārda gabals. Bija vecs skurstenis, kur ķieģeļi sāka birt cilvēkiem uz ietves, kur cilvēki gāja, radot apdraudējumu. Vētras iepriekš izteiktāk rāva reklāmas, jumtus, tagad vairāk koki," informē VUGD pārstāve.

Vētras dēļ pamatīgs baseins bija izveidojies Majoru volejbola stadionā, tamdēļ spēles pārceltas uz volejbola centra "Ruuki" āra laukumiem.

Eiropas čempionāta pludmales volejbolā direktors Kaspars Timermanis stāsta, ka viņu galvenais uzdevums bija izdomāt, kā pārcelt sacensības.

"Mūsu pludmales treneris teica, ka būs pirmais, kas ņems lāpstu, lai šeit visu palīdzētu sadarīt. Spēlētāji, norvēģi nāca klāt, teica, ka kaut kas tāds, pat vējainā valstī kā Norvēģija, ir neticama un nebijusi situācija," viņš pauda.

Vētra radījusi arī divus elektrības pārrāvumus. Posmā no Imantas uz Daugavgrīvu elektrības vados iegāzās apse, kā arī neliels bojājums bija līnijā no Dobeles uz Jaunpili. Abi šie gadījumi neiespaidoja klientu apgādi ar elektroenerģiju, jo notika automātiska sistēmas pārslēgšanās uz rezervējošām līnijām.

Video: "TV3 Ziņas"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu