Ar Covid-19 inficējies Rīgas skolas skolotājs un kāds students

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukšā mācību klase. Ilustratīvs attēls.
Tukšā mācību klase. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Inficēšanās ar Covid-19 atklāta kādam vispārējās izglītības iestādes pedagogam un kādam augstskolas studentam, pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja. 

Viņa teica, ka no piektdien jaunatklātajiem 17 Covid-19 inficēšanās gadījumiem viens ir saslimšanas gadījums pedagogam vispārizglītojošā skolā Rīgā. Šajā gadījumā noteiktas inficētā kontaktpersonas, kas ir vienas klases ietvaros. 

Savukārt cits inficēšanās gadījums konstatēts kādam augstskolas studentam. Arī šajā gadījumā noteiktas kontaktpersonas, kuru vidū ir gan citi studenti, ar kuriem inficētajam kopā bija lekcijas, gan arī pasniedzēji. Visām kontaktpersonām noteikta karantīna, kas, iespējams, varētu nozīmē arī attālinātas mācības šiem studentiem. 

Viņa skaidroja, ka vairākos gadījumos par inficēšanās avotiem vēl arvien ir izvirzītas "darba versijas", un nevar nosaukt vienu konkrētu variantu. Arī divos minētajos gadījumos vēl nav noskaidrots konkrēts inficēšanās avots.

Saistībā ar pieciem gadījumiem, kas vakar tika konstatēti Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" hokejistiem, Arāja atklāja, ka jauni inficēšanās gadījumi šīs hokeja komandas biedriem nav konstatēti. 

Kā ziņots, piektdien Latvijā atklāti 17 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, bet sestdien - desmit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu