Kā mūs ietekmē laikapstākļu straujās izmaiņas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Šomēnes laikapstākļi pārbauda mūsu izturību - temperatūra pazeminās līdz 9 grādiem un pēc tam paaugstinās līdz 22. Šādas pēkšņas izmaiņas var izraisīt straujas saslimšanas. Tas notiek tāpēc, ka ķermenim nav laika tik ātri pielāgoties un tas reaģē uz izmaiņām ar galvassāpēm un sliktu garastāvokli, raksta portāls "Today".

Kāpēc mēs jūtam laika apstākļu izmaiņas?

Katru reizi tūkstošiem cilvēku piedzīvo temperatūras izmaiņas. Tas nav nekas pārsteidzošs, jo mēs visi esam atkarīgi no laikapstākļiem. Mūsu ķermenis reaģē uz laika apstākļu izmaiņām un ziņo par izmaiņām ar asinsspiediena paaugstināšanos, cukura līmeni asinīs, pat leikocītu formulas izmaiņām.

Cilvēka veselības stāvoklis lielā mērā ir atkarīgs no temperatūras, gaisa mitruma vai atmosfēras spiediena izmaiņām. Vislielākais risks kļūt atkarīgiem no laika apstākļiem ir cilvēkiem ar hroniskām slimībām. Cilvēki ar hroniskām sirds un asinsvadu slimībām visvairāk reaģē uz laikapstākļu izmaiņām. 

Cilvēkiem, kuri bieži lauzuši kaulus, parasti ir "sinoptiska dāvana" - viņi var paredzēt mitru laiku apmēram vienas dienas laikā. Patiešām, straujas temperatūras pazemināšanās laikā mainās spiediens locītavās un muskuļos. Dīvainā kārtā bērni spēcīgi reaģē uz laika apstākļiem.

Ja laika apstākļu izmaiņu dēļ jūs bieži jūtaties slikti, tad tas ir iemesls konsultēties ar ārstu un veikt sirds, asinsvadu un kaulu audu pārbaudi. Meteosensitīviem cilvēkiem ir ieteicams individuāls pirmās palīdzības komplekts - par to konsultējieties ar savu ārstu. Pārraugiet savu labsajūtu un neignorējiet ne mazākās slimības pazīmes.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu