"Liepājas" futbolisti virslīgas spēlē sagrauj "Daugavpili"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FK "Liepāja" futbolisti
FK "Liepāja" futbolisti Foto: FK "Liepāja"/facebook

"Liepājas" komanda svētdien svinēja graujošu uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 19.kārtas spēlē.

Liepājnieki viesos ar 4:0 (1:0) sagrāva "Daugavpili", nostiprinoties pirmajā sešiniekā.

Daugavpilī pirmie vārti tika gūti 29.minūtē, kad pēc Eduarda Tīdenberga piespēles no labās malas viesu uzbrukumu noslēdza Jauheņijs Bjarozkins. Otrā puslaika ievadā, 51.minūtē, Ingars Sarmis Stuglis dubultoja viesu pārsvaru.

Desmit minūtes vēlāk pēc laukuma saimnieku kļūdas "Liepājas" futbolisti nonāca trijatā pret pāris "Daugavpils" spēlētājiem, Stuglis soda laukumā piespēlēja Bjarozkinam, kurš raidīja bumbu mērķī.

Pēc septiņām minūtēm izcēlās vēl viens "Liepājas" baltkrievu futbolists, pēc stūra sitiena bumbu tīklā raidot Valērijam Harbačikam.

Vēju pilsētas futbolisti svinējuši četras uzvaras pēc kārtas, šajā nogrieznī gūstot 15 vārtus.

Tikmēr "Metta" Rīgā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Jūrmalas "Spartaku", neļaujot pretiniekiem pietuvoties pirmajam trijniekam.

Pirmā puslaika pēdējā minūtē laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Raimonds Krollis, kurš pēc partnera piespēles izdarīja spēcīgu sitienu no soda laukuma.

Tiesa, 58.minūtē Jūrmalas komandas pussargs Lakijs Opara pēc stūra sitiena izlīdzināja rezultātu - 1:1.

"Metta" otrā puslaika kompensācijas laikā varēja izraut uzvaru, taču jūrmalnieku vārtsargs Jevgeņijs Ņerugals bija uzdevumu augstumos.

Vēl no dienas pirmajām spēlēm "Tukums 2000"/TSS savā laukumā spēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Jelgavu".

Mačs noritēja bez būtiskiem pavērsieniem, viesiem to noslēdzot desmit vīru sastāvā, jo kompensācijas laikā sarkano kartīti nopelnīja Aleksejs Grjaznovs.

Abas komandas pirms šī mača bija sešu zaudējumu sērijā.

Šovakar Rīgā tiks aizvadītas vēl divas 19.kārtas spēles.

Turnīra tabulā pirmo vietu pēc 18 spēļu kārtām ar 48 punktiem ieņem "Riga", kas par diviem punktiem apsteidz RFS. 34 punkti ir "Valmierai", aiz kuras ar 28 punktiem seko "Spartaks". Tālāk ar 26 punktiem ir "Ventspils" un "Liepāja", pa 16 punktiem iekrājušas "Metta" un "Daugavpils" komandas, 15 punkti ir "Jelgavai", bet "Tukums 2000"/TSS tikusi pie pieciem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu