Covid-19 dēļ pārceļ Rīgas "Dinamo" nākamo spēli (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Pēc Covid-19 konstatēšanas Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandā uz nenoteiktu laiku pārcelta vienības otrdien izbraukumā plānotā spēle ar Rīgas "Dinamo", informē Kontinentālā hokeja līga (KHL).

Sestdien sarunā ar aģentūru LETA "Dinamo" kluba valdes priekšsēdētājs Juris Savickis apstiprināja, ka Rīgas komanda no Krievijas atgriezusies ar vairākiem Covid-19 slimniekiem. KHL svētdien ziņo, ka "Dinamo" komandā Covid-19 konstatēts piecām personām, kas šobrīd atrodas pašizolācijā.

Tāpat arī "Torpedo" komanda informējusi līgu, ka vairākiem tās spēlētājiem ir saslimšanas simptomi. Pēc testu veikšanas četriem no tiem konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

Pašizolācijā atrodas arī tie kluba pārstāvji, kuriem bija saslimšanas simptomi un negatīvi Covid-19 testa rezultāti. Tuvākajās dienās viņiem tiks veikti vēl vairāki testi.

Ņemot vērā to, ka šobrīd daļa no "Torpedo" hokejistiem atrodas pašizolācijā, un līdz spēlei palicis pārāk maz laika, lai noformētu jauniešu došanos pāri robežai, KHL nolēmusi uz nenoteiktu laiku pārcelt otrdien "Arēnā Rīga" ieplānoto abu komandu maču.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) preses pārstāve Ilze Arāja sestdien aģentūrai LETA uzsvēra, ka epidemioloģiskā izmeklēšana vēl turpinās, taču ir apstiprināti pieci saslimšanas gadījumi, kas saistīti ar "Dinamo" komandu. Tāpat ir noteiktas vairākas kontaktpersonas. Saslimušie un kontaktpersonas ir izolācijā.

SPKC pārstāve arī patlaban neprecizēja, vai saslimušie un kontaktpersonas ir hokejisti vai citas komandā nodarbinātās personas.

Arī kontaktpersonu skaitu Arāja patlaban nevarēja pateikt, jo epidemioloģiskā izmeklēšana vēl turpinās. Tāpat tiek skaidrots, kur notikusi inficēšanās un vai tas varētu būt noticis Krievijā.

Arāja vispārīgi skaidroja, ka saslimušām personām izolācijā jāatrodas līdz brīdim, kad ģimenes ārsts dod akceptu, ka viņš ir vesels un var doties sabiedrībā. Kontaktpersonām jāatrodas 14 dienu izolācijā, taču, ja parādās simptomi un ir pozitīvs Covid-19 tests, tad kontaktpersona kļūst par saslimušo un šim saslimušajam arī tiek noteiktas kontaktpersonas.

Tikmēr "Dinamo" kluba valdes priekšsēdētājs Juris Savickis sestdien sarunā ar LETA apstiprināja, ka saslimuši ir pieci hokejisti un vēl divi komandas personāla dalībnieki.

Covid-19 epidēmijas dēļ jau tika pārceltas vairākas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Nursultanas "Baris" spēles, tai skaitā "Baris" un Rīgas "Dinamo" 18.septembra mačs Nursultanā.

Tāpat iepriekš nenotika Rīgā paredzētā "Dinamo" spēle ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik" saslimšanas dēļ viesu komandā, kā bija piedzīvota spēles tiesnešu maiņa saslimšanas dēļ.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu