"Varam optimistiski raudzīties nākotnē." Bils Geitss prognozē, kad cilvēce pieveiks Covid-19 pandēmiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Labākājā gadījumā cilvēce Covid-19 pandēmiju varētu pievarēt 2022. gadā, lai gan atsevišķās valstīs slimības izplatība varētu beigties arī ātrāk – jau nākamā gada vasarā, intervijā televīzijas kanālam "Fox" prognozēja miljardieris Bils Geitss.

"Microsoft" dibinātājs Geitss intervijā televīzijas kanālam "Fox" sacīja, ka koronavīrusa pandēmija labākajā gadījumā varētu beigties 2022. gadā. Intervija ar Geitsu notika laikā, kad miljardieris paziņoja par ziedojumu palielināšanu labdarības fondam, kas paredzēts cīņai pret Covid-19. Kopumā Geitss ziedojis 650 miljonus dolāru cīņai pret koronavīrusa izplatību.

"Domājams, ka epidēmijas beigas pieredzēsim 2022. gadā. Tomēr jau nākamā gada laikā mēs varam mazināt vīrusa izplatības apjomus, ja globāli lietosim dažādus drošības pasākumus. Paldies Dievam, vakcīnas tehnoloģija jau pastāv, ir arī finansējums, kā arī vakcīnas izstrādē darbojas labākie speciālisti pasaulē. Tieši tādēļ varam optimistiski raudzīties nākotnē un pieļaut, ka pandēmija nepastāvēs mūžīgi," norādīja Geitss.

Miljardieris norādīja, ka ASV, kuru pandēmija skārusi vissmagāk, pie normālas dzīves varēšot atgriezties jau nākamā gada vasarā. Tas būs, pateicoties progresam, kas sasniegts vakcīnu izstrādē. Geitss pauda nožēlu, ka ASV nepiedāvā palīdzību nabadzīgākajām valstīm ar vakcīnas ražošanu un izplatīšanu.

Kā norāda "Fox News", 650 miljonus dolāru lielā summa, ko Bila Geitsa fonds ziedojis cīņai pret Covid-19, ir rekordliels ziedojums kādai no organizācijām.

Geitss ne reizi vien kritiski izteicies par politiku, kāda tiek piekopta cīņā pret Covid-19. Jūlijā viņš paziņoja, ka ASV testēšanas politika ir "tukša laika izšķiešana", jo rezultāti ir jāgaida pārāk ilgi. Tāpat viņš kritizējis "skrējienu pēc vakcīnas", kurā iesaistījušās vairākas valstis. Miljardieris norādīja, ka šāda sacensība var radīt pārmērīgu steigu, kā rezultātā tirgū var nonākt preparāti, kas nav izgājuši visus nepieciešamos pārbaudījumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu