Amatas novadā autovadītājs atļauto ātrumu pārsniedz par gandrīz 100 km/h (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Netrafarētā Valsts policijas automašīna.
Netrafarētā Valsts policijas automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā piektdienā Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas inspektori "ROADPOL Drošības dienu" laikā Amatas novadā fiksēja kādu autovadītāju, kurš atļauto 90 kilometru stundā (km/h) vietā braucis ar ātrumu 189 km/h, aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Piektdien, 18. septembrī, VP Vidzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas inspektori, patrulējot ar netrafarēto policijas automašīnu, Amatas novadā uz autoceļa Valmiera - Cēsis - Drabeši fiksēja kādu spēkrata vadītāju, kurš ievērojami pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu.

"BMW" markas transportlīdzekļa vadītājs vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, brauca ar 189 km/h. Tātad automašīnas vadītājs pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu par gandrīz 100 km/h, sacīja Vaskāne.

Viņa norādīja, ka vadītājam par šo braucienu draud naudas sods 400 eiro un vadīšanas tiesību aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Vaskāne atgādina, ka no 16. septembra līdz 22. septembrim Eiropas Savienības dalībvalstīs norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla (ROADPOL) organizētā akcija "ROADPOL Drošības dienas", kuras mērķis ir kopīgiem spēkiem panākt, lai šajā laikā uz Eiropas ceļiem nebūtu neviena ceļu satiksmes negadījuma ar bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem.

Tāpat VP atkārtoti uzsver, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu