FOTO Gandrīz trīs tūkstoši dalībnieku un 60 tūkstoši noietu kilometru - kā norisinājās šī gada "Gaujas pārgājiens"?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sestdien, 19. septembrī, norisinājās lielākais rudens pārgājiens Baltijas valstīs, kas pulcējis gandrīz trīs tūkstošus entuziastu.

Uzņēmuma "Trektours Latvia" otrais rudens pārgājiens dalībniekus pulcēja Cēsīs un tās kļuva ne tikai par Livonijas laika galvaspilsētu, bet arī par pārgājienu draugu galvaspilsētu, pulcējot vairāk nekā trīs tūkstošus dalībnieku, kuri kopā nogāja vairāk nekā 60 000 kilometrus.

Gaujas Nacionālais parks ir, iespējams, vienīgais parks, kurā Baltijas valstu iedzīvotāji spēj izjust kalnu izaicinājumu, arī šoreiz organizatori dalībniekiem bija sagādājuši izaicinājuma mirkļus un garāko distanču dalībniekiem bija jāuzkāpj gan Ozolkalnā, gan Žagarkalnā.

Pārgājiena dalībniekus trīs distancēs, 15, 21, 31 kilometra garumā, sagaidīja objekti, kas lika apstāties un izbaudīt mirkli un dabas burvību. Ērgļu klinšu varenība, Cīrulīšu dabas takas maģija, Gaujas Nacionālā parka meži un klajumi mudināja ļauties pārgājiena burvībai, ļauties saplūst ar dabu, nesteigties.

Pārgājienā piedalījies patiesi plašs "paaudžu diapozons" - no pāris mēnešu vecuma līdz pat pagājušajā gadsimtā 40. un 50. gados dzimušiem senioriem.

"Gaujas pārgājienā" devās arī 160 četrkājainie draugi. Organizatori uzsver, ka dzeramais ūdens atpūtas punktos, finiša našķi un medaļas ir komponentes, kas suņiem ļauj būt pilnvērtīgiem pārgājiena dalībniekiem.

"Trektours" savos pārgājienos aicināja dalībniekus izmantot savus, vairāk lietojamos traukus vai ja tie bija aizmirsti, tie tika aizdoti. Organizatori ir patiesi priecīgi, ka lielākā daļa pārgājienu draugu šo aicinājumu ievēroja un atbalstīja ar savu īpašo krūzīti un bļodiņu.

Uzņēmuma "Hiatus" izaicinājumā:

1. vietu ieguva "Gjensidige Latvia" komanda ar noietiem 1353km.

2. vietu ieguva kustība "Kusties vairāk, jūties labāk", kas nogāja 1149km. Kustība apvieno veselīga dzīves veida entuziastus un pārgājiens bija daļa no viņu izaicinājuma 100 dienas katru dienu veikt 10 000 soļu.

3. vietu ieguva komanda "Visi par visiem" - komanda kopā nogāja 425,8 km

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu