Elvis Merzļikins kļūst par pirmo latvieti, kurš iekļauts NHL labāko debitantu simboliskajā izlasē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP / Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālā hokeja līga (NHL) nāca klajā ar ikgadējiem regulārās sezonas pirmgadnieku simboliskajiem sešiniekiem. Šosezon vietu prestižajā virknējumā izpelnījies arī latviešu vārtu vīrs Elvis Merzļikins.

Katru sezonu NHL apskatnieku balsojumā tiek izvēlēti seši aizvadītās sezonas labākie pirmgadnieki. Simboliskajā izlasē iekļūst viens vārtsargs, divi aizsargi un trīs uzbrucēji.

Merzļikins vietu prestižajā sešiniekā izpelnījies kopā ar aizsargiem Kvinu Hjūzu ("Canucks"), Keilu Makāru ("Avalanche"), kā arī uzbrucējiem Dominiku Kubaliku ("Blackhawks"), Viktoru Ulafsonu ("Sabres") un Niku Suzuki ("Canadiens").

Jāatzīmē, ka Hjūzs, Kubaliks un Makārs bija finālisti cīņā par gada labākā debitanta balvu. Prestižo Kaldera trofeju šajā sezonā uz Kolorādo aizveda Keils Makārs.

Merzļikins balsojumā par simboliskās izlases vārtu vīra lomu ieguva 97 balsis par 17 apsteidzot Ņudžersijas "Devils" vārtsargu Makenziju Blekvudu. Savukārt vārtsargu pozīcijas balsojuma trešajā vietā ierindojās "Capitals" vārtu vīrs Iļja Samsonovs, kura kontā gan tikai trīs balsis.

Merzļikins 2014. gada NHL jauno spēlētāju drafta ceremonijā tika izvēlēts trešajā kārtā ar kopējo 76. numuru. Tomēr nākamos piecus gadus latvietis pavadīja Eiropā un uz NHL ledus pirmo reizi kāpa tikai šajā sezonā. 33 spēlēs Merzļikins vidēji atvairīja 92,3% pretinieku metienu un zaudēja 2,35 ripas, kā arī ar piecām "sausajām" spēlēm dalīja otro vietu visā līgā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu