"Porziņģis ir fascinējošākais spēlētājs Dalasā." Apskatnieks vērtē latvieša pirmo sezonu "Mavericks" sastāvā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP / Scanpix

Kristapa Porziņģa pirmā sezona Dalasas "Mavericks" krāsās noslēdzās pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā. Uz latvieša sniegumu aizvadītajā sezonā atskatījās "The Athletic" apskatnieks Tims Kato.

Kato vairāku rakstu sērijā ir izvērtējis arī citu Dalasas basketbolistu aizvadītās sezonas sniegumu. Šoreiz kārta bija pienākusi latvietim.

Apskatnieks neslēpj izbrīnu, ka "Mavericks" izdevās uzrādīt visu laiku labāko uzbrukuma efektivitātes rādītāju NBA vēsturē, neskatoties uz to, ka latvietis sezonu iesāka ne pārāk veiksmīgi.

"Porziņģis spēlēja slikti aptuveni pusi sezonas. Un Dalasai tik un tā bija visu laiku labākais uzbrukums. Tas ir prātam neaptverami. Kad padomā par visu, ko Dalasa sasniedza, ir patiesi pārsteidzoši, ka Porziņģis pirmajās 36 spēlēs no laukuma uzbruka ar zemāku precizitāti par 40%," sacīja Kato.

Apskatnieks arī neslēpj, ka metiena precizitātes izvērtēšana ir ļoti vienkāršots veids, kā skatīties uz latvieša sniegumu sezonas pirmajā pusē. Tādā veidā netiek ņemta vērā Porziņģa spēja komandas biedriem atvērt laukumu, kā arī darbība aizsardzībā.

Tomēr nevar noliegt, ka latvieša sezonas sākums bija ievērojami sliktāks, nekā viņa rezultāti "burbulī" un neilgi pirms tā.

"Ja pilnībā funkcionējošais Porziņģis, ko mēs redzējām "burbulī" pirms viņa traumas, būs tas pats Porziņģis, kurš nākamajā sezonā aizvadīs 60 un vairāk spēles, cik laba var būt Dalasa? Vai ir iespējams, ka spēlētājs, kurš izlaida 20 mēnešus, savā otrajā sezonā pēc traumas būs vēl labāks? Vai arī es pārāk optimistiski skatos uz spēlētāju, kurš vēl viena ceļgala savainojuma dēļ izlaida sezonas pēdējās trīs spēles," jautājumus par latvieša nākotni uzdeva Kato.

Nobeigumā apskatnieks uzsvēra, ka latvieša nākotne, par spīti visām neskaidrībām ar viņa veselību, tik un tā būtu jāvērtē ar pienācīgu optimisma devu.

"Porziņģis ir pats fascinējošākais spēlētājs Dalasā, par kuru domāt un rakstīt. Jā, pat fascinējošāks par Dončiču. Tā tas ir, jo iespējams iztēloties tik daudz scenārijus viņa nākamajām trim sezonām. Vai viņš var būt otrā opcija titula komandā? Vai viņš var būt labākais aizsardzības spēlētājs čempionu cienīgā aizsardzībā? Vai viņš var saglabāt vesēlību? Bet viņa pirmā sezona pēc traumas bija laba. Neskatoties uz visiem jautājumiem, manuprāt, uz nākotni jāskatās ar optimismu," rakstīja Kato.

Porziņģis regulārajā sezonā vidēji spēlē izcēlās ar 20,4 punktiem un 9,5 atlēkušajām bumbām.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu