Pasaules bagātākie cilvēki pirmdien zaudējuši vairāk nekā 20 miljardus ASV dolāru (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Pirmdien ASV un Eiropas fondu tirgi piedzīvoja kritumu, kas savukārt iezīmēja lielus zaudējumus bagātākajiem cilvēkiem pasaulē. Kopumā deviņi no desmit "Forbes" miljardieru reitinga Top 10 bagātniekiem dienas laikā zaudēja 23 miljardus dolāru. Vislielākie zaudējumi "Louis Vuitton" īpašniekam Bernāram Arno.

Tiek norādīts, ka visstraujāk pirmdienas fondu tirgu krituma laikā kapitāla apjoms samazinājās "Louis Vuitton" īpašniekam un Eiropā bagātākajam biznesmenim Bernāram Arno, kurš zaudēja 5,5 miljardus dolāru.

Akciju tirgus krituma dēļ Arno miljardieru topā atkāpās uz trešo vietu, piekāpjoties "Microsoft" dibinātājam Bilam Geitsam, kura bagātības saruka par 1,7 miljardiem dolāru.

Par 3,8 miljardiem dolāru kapitāls samazinājās arī bagātākajam cilvēkam pasaulē – "Amazon" dibinātājam un vadītājam Džefam Bezosam. No topa pirmā piecnieka lieli zaudējumi arī investoram Vorenam Bafetam (3,4 miljardu dolāru zaudējumi) un "Facebook" vadītājam Markam Zakerbergam (2,6 miljardi dolāru). Savukārt "Tesla" dibinātājam Īlonam Maskam jārēķinās ar teju divu miljardu dolāru lieliem zaudējumiem.

No desmit bagātākajiem cilvēkiem vienīgais miljardieris, kura kapitāls pieauga, bija "Oracle" padomes priekšsēdētājs Lerijs Elisons. Viņa kapitāls pieauga par 790 miljoniem dolāru. Turklāt "Oracle" paziņoja, ka kopā ar "Walmart" iegūs 20% akciju no jaunās kompānijas, kas vadīs videoservisu "TikTok".

Pirmdien samazinājās visi galvenie fondu indeksi. "Dow Jones" kritās par 2,76%, "S&P 500" – par 2,13%. Savukārt NASDAQ "tehnoloģiskais" indekss krities par 1,1%. Eiropas akciju tirgus kritums kļuva par lielāko kopš 11. jūnija, vēsta "Bloomberg".

Akciju vērtība ir sasniegusi zemāko līmeni pēdējo divu mēnešu laikā. Tas ir saistāms ar pieaugošajām bažām par to, ka koronavīrusa izplatības dēļ tiks noteikti jauni un stingri ierobežojumi, kā arī saistībā ar starptautisku žurnālistu pētījumu, kurā atklātas aizdomīgas transakcijas lielajās bankās vairāk nekā divu triljonu dolāru apmērā.

Septembrī kopumā lielāko uzņēmumu akciju vērtība ir ievērojami kritusies. Tā, piemēram, mēneša laikā "Apple" ir zaudējis 18% no akciju vērtības, "Microsoft" akciju vērtība ir samazinājusies par 12,5%, bet "Amazon" – par 16,3%.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu