Foto ⟩ Kā izskatās pamestā Koko Šaneles mīlas ligzdiņa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Wikimedia Commons

Šā gada augusta noslēgumā kādam videoblogerim izdevās atrast Koko Šaneles un  viņas mīlnieka, Vestminsteras hercoga Hjū Grosvenora slepeno “mīlas ligzdu” Skotijā, ļaujot plašākai publikai ieskatīties slavenās dizaineres vasarnīcā.

Modes karaliene un 20. gadsimta nozīmīgākā stila ikona, Koko Šanele, pārsvarā savu ikdienu aizvadīja Francijas galvaspilsētā Parīzē, tomēr vasarās dizainere devās uz Skotijas laukiem, kur baudīja romantiku ar savu sirdsāķīti, Vestminsteras hercogu Hjū Grosvenoru. Pāris Skotijas muižā mitinājās no 1923. līdz 1929. gadam, tieši vasaras mēnešos, vēsta arhitektūras un dizaina portāls “Architectural Digest”.

Foto: Wikimedia Commons

Skotijas kotedža oficiāli piederējusi pašam hercogam, bet tās interjera dizaina galvenā noteicēja esot bijusi pati Šanele. Modes dīva savulaik esot minējusi, ka, ierodoties Skotijas villā, viņu pārsteidzis ēkas bezgaumīgais interjers, tādēļ pati ķērusies pie darba un to pārveidojusi pēc saviem ieskatiem. Šanele telpās esot izlīmējusi franču stila tapetes, izrotājusi ar dārgiem audumiem un īpaši pasūtītām mēbelēm. Vienu no telpām dizainere pat izlīmēja ar rokām darinātām ziedu raksta tapetēm, kuras tika pasūtītas no Francijas. Lai gan Skotijas villa ir atradusies visai izolētā teritorijā, te regulāri viesojušās prominentas personības, piemēram, 1928. gadā te no kādas slimības ārstējies pats Vinstons Čērčils.

Koko Šanele un Vinstons Čērčils
Koko Šanele un Vinstons Čērčils Foto: Wikimedia Commons

Skotijas villa jeb tā dēvētā “Rosehall Estate” atrodas milzīgā teritorijā – īpašumu veido 283 hektāru plašs zemesgabals. Pats savrupnams ir celts 1820. gados, taču ugunsgrēka dēļ ēka tika pārbūvēta.

Foto: Wikimedia Commons

Kopumā savrupnama kompleksu veido galvenā ēka ar 20 guļamistabām un piecas atsevišķas mājas. Sākotnēji ēku kompleksu bija paredzēts pārveidot par viesnīcu, taču pēc postoša ugunsgrēka 1873. gadā galveno namu pārveidoja par privātmāju. Greznais īpašums likteņa varā nonāca 1950. gados, kad mira Vestminsteras hercogs Hjū Grosvenors. Īpašums jau sen atrodas zem izsoles āmura – pēdējās ziņas par tā pārdošanu ir meklējamas 2015. gadā, kad bijušo Koko Šaneles atpūtas namu varēja iegādāties par trīs miljoniem britu mārciņu, vēsta portāls "The Scotsman". 

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Īpašums atrodas tik izolētā lokācijā, ka to iepriekš neviens nebija apmeklējis vai izdemolējis, tādēļ lielākā daļa interjera priekšmetu šeit ir palikuši neskarti kopš 1950. gadiem. Šā gada augustā Šaneles un viņas hercoga mīlas ligzdiņu uzgāja videoblogeris Mets Nadins, kas aizraujas ar pamestu ēku pētīšanu un apskati. 

Ielūkojies Koko Šaneles un Vestminsteras hercoga vasarnīcā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu