SPKC aicina 50. autobusa pasažierus sekot līdzi savam veselības stāvoklim. Septembra vidū ar to braukuši vairāki Covid-19 inficētie

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Veicot izmeklēšanu, epidemiologi noskaidrojuši, ka vairāki pasažieri, kuriem tika apstiprināta inficēšanās ar Covid-19, no 10. septembra līdz 22. septembrim pārvietojušies 50. autobusā Rīgā, maršrutā "TEC-2 - Abrenes iela", aģentūru LETA informēja centra pārstāve Ilze Arāja.

LETA jau ziņoja, ka gaļas pārstrādes uzņēmumā "Forevers" konstatēti 19 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, aģentūrai LETA apstiprināja uzņēmuma pārstāvji. Uzņēmuma adrese ir Granīta iela 9a, kur līdzās atrodas 50. maršruta autobusa pietura.

Uzņēmumā informē, ka aizvadītajā nedēļā trīs ražotnes darbiniekiem atklāta Covid-19 saslimšana. Veicot nepieciešamos pasākumus sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), apzinātās kontaktpersonas, kas novirzītas uz pašizolāciju. Tāpat atbilstoši Veselības ministrijas rekomendācijām pirmdien veikta apjomīga testēšana, kas organizēta noteiktā lokācijā, ievērojot epidemiologu norādījumus par saskarsmes ierobežojumiem.

Pēc uzņēmuma pārstāvju sniegtās informācijas, testēšanā slimība konstatēta vēl 16 darbiniekiem, līdz ar to kopumā Covid-19 konstatēts 19 "Forevers" strādniekiem.

Visiem pasažieriem, kas brauca minētajos datumos šajā maršrutā, ieteicams sekot līdzi savam veselības stāvoklim. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli un izlemtu par testa veikšanas nepieciešamību uz Covid-19.

SPKC atgādina, ka ikvienam ir iespēja veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu arī tad, ja nav saslimšanas simptomu. Iepriekš ir obligāti jāpierakstās, zvanot uz tālruņa numuru 8303 darba dienās laikā no plkst.8 līdz plkst.20, sestdienās laikā no plkst.9 līdz plkst.15 un svētdienās laikā no plkst.9 līdz plkst.12.

Centrā atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka ir būts kontaktā ar kādu Covud-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, būs iespējams savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī, veicot 2690 Covid-19 testus, Latvijā reģistrēti 34 jauni saslimšanas gadījumi, liecina SPKC apkopotie dati.

Šis ir lielākais vienā dienā reģistrētais pacientu skaits kopš 3.aprīļa, kad tika konstatēti 35 inficētie.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 24 saslimušie ir kontaktpersonas, no kuriem 19 ir viena uzņēmuma darbinieki. Astoņi saslimušie ir atgriezušies no ārvalstīm, tostarp Krievijas, Turcijas un ASV. Vēl divām personām tiek precizēti inficēšanās apstākļi. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Centrā aģentūra LETA noskaidroja, ka uzņēmums, kurā konstatēts Covid-19 perēklis, darbojas pārtikas nozarē.

Līdz šim Latvijā kopumā veikti 299 085 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 1560 personas un 1248 izveseļojušās, bet 36 mirušas.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas desmit pacienti, no kuriem visi ir ar vidēji smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 216 pacienti, starp kuriem ir gan veselie, gan mirušie.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu