Ceļu satiksmes uzraudzībai policija plāno iegādāties vidēji piecus motociklus gadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija plāno gadā iegādāties vidēji piecus motociklus, kas būs nepieciešami ceļu satiksmes uzraudzībai vasaras sezonā.

Iekšlietu ministrija (IeM) norāda, ka vadoties no iepirkuma rezultātiem, plānots iegādāties vidēji piecus motociklus gadā ceļu satiksmes uzraudzībai vasaras sezonā. Motociklu iegāde nepieciešama, lai nodrošinātu esošo motociklu pakāpenisku nomaiņu.

Bez tam paredzēts finansējums 2022.gadā izpērkamo desmit autotransportlīdzekļu trafarējuma maiņai, kā arī visu izpērkamo autotransportlīdzekļu un iegādāto motociklu KASKO apdrošināšanas izdevumu segšanai.

IeM gan norāda, ka vienlaikus Valsts policijas noslēgtie iepirkuma līgumi par transportlīdzekļu nomu Valsts policijas vajadzībām beigsies no 2020.gada 1.jūlija līdz 2022.gada rudenim.

Lai nodrošinātu policijas funkciju izpildes nepārtrauktību, Valsts policijai būs nepieciešams papildu finansējums. Patlaban vēl nav zināms, vai policija transportlīdzekļu nodrošināšanai nākotnē plāno izmantot nomu vai iegādāties tos, jo notiek darbs pie jauna transportlīdzekļu pārvaldības modeļa izstrādes.

Lai kaut minimālā apmērā Valsts policijai plānotu izdevumus transportlīdzekļu nodrošināšanai pamatfunkciju veikšanai, valdība šodien atbalstot tehniskus grozījumus nolēma saglabāt iepriekš Ministru kabineta pieņemtajā rīkojumā plānotās ilgtermiņa saistības. Izdevumi tiks plānoti kā kārtējie izdevumi.

Transportlīdzekļu finansēšanas avots būs naudas sodi, ko uzliek Valsts policija par pārkāpumiem ceļu satiksmē.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu