"Neglītais tirāns klauns." Kanādietei izvirzītas apsūdzības par aploksnes ar rīcinu nosūtīšanu Trampam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Kanādas pilsonei, kas nosūtījusi ASV prezidentam Donaldam Trampam aploksni ar nāvējošo indi rīcinu, otrdien ASV oficiāli tika izvirzīta apsūdzība ASV prezidenta apdraudēšanā.

53 gadus vecā Paskāla Ferjē no Kvebekas provinces uz īsu brīdi stājās federālās tiesas priekšā Ņujorkas štata Bufalo pilsētā. Sieviete ar franču-angļu tulka starpniecību pieprasīja, lai viņu pārstāvētu tiesas iecelts advokāts.

ASV miertiesnesis Kenets Šrēders apsūdzētās vārdā paziņoja, ka viņa neatzīst sevi par vainīgu, un tas viņai dod vairāk tiesību šajā tiesvedības stadijā.

Saskaņā ar otrdien publiskoto apsūdzību Ferjē bija nosūtījusi uz Balto namu aploksni ar rīcinu, kas tiek iegūts no rīcinauga sēklām. Aploksnē bija arī īsa vēstule ar Trampam adresētu tekstu.

"Es jums atradu jaunu vārdu "Neglītais tirāns klauns"; ceru, ka jums tas patīk,"

rakstīts šajā vēstulē. Par tās saturu informēja Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) slepenais aģents - spridzekļu tehniķis, kurš kriminālprasībai pievienojis ar zvērestu apstiprinātu liecību.

"Jūs graujat un vedat uz katastrofu ASV. Padodieties un atsauciet savu pieteikumu šīm vēlēšanām. Es izgatavoju "Īpašu dāvanu", lai jūs pieņemtu lēmumu. Šī dāvana ir šajā vēstulē."

"Ja tā nestrādās, es atradīšu labāku recepti citai indei vai varbūt lietošu savu šaujamo, kad es varēšu ierasties. Izbaudiet! BRĪVAIS DUMPINIEKA GARS," rakstīja vēstules autore.

Ar zvērestu apstiprinātajā liecībā teikts, ka izmeklētāji atraduši vēl sešas vēstules, kas septembra vidū bija nosūtītas uz Teksasas štatu cilvēkiem, kuri strādāja apcietinājuma vietās, kur Ferjē 2019.gadā bija turēta pēc viņas aizturēšanas par ieroču nelikumīgu glabāšanu.

Visās šajās vēstulēs un savos sociālo mediju kontos viņa lietoja līdzīgu izteiksmes veidu. Otrdien federālajā tiesā Ferjē runāja tikai īsiem vārdiem un pieprasīja īpašu tiesas sēdi 28.septembrī. 

ASV prokuroriem būs jāpierāda viņas identitāte pirms tiesvedības turpināšanas.

Ņemot vērā iespējamas bēgšanas risku, Ferjē tiks paturēta apcietinājumā bez iespējas tikt atbrīvotai pret drošības naudu.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā tika atklāta no Kanādas nosūtīta aploksne ar rīcinu, kas bijusi adresēta Trampam. Tomēr vēstule Balto namu nav sasniegusi, jo visi pasta sūtījumi pirms nogādāšanas Baltajā namā tiek pārbaudīti.

Vēstules sūtītāja, kurai bijis šaujamierocis, tika aizturēta svētdien robežas šķērsošanas laikā Ņujorkas štata Bufalo pilsētā, ierodoties no Kanādas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu