Par F-1 bosu drīzumā kļūs bijušais "Ferrari" vadītājs Domenikali

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stefano Dominikali
Stefano Dominikali Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) vadītāja pienākumus drīzumā pārņems bijušais "Ferrari" komandas priekšnieks Stefano Domenikali.

Domenikali negaidīti ātri pametis darbu "Ferrari" komandā, tāpēc raidorganizācija BBC un žurnāls "Autosport" vēsta, ka viņš drīzumā varētu kļūt par F-1 vadītāju.

Kopš ASV uzņēmums "Liberty Media" 2017.gadā pārņēma F-1 seriālu par tās vadītāju strādā Čeiss Kerejs. Lai arī F-1 amatpersonas nav apstiprinājušas Domenikali kļūšanu par seriāla vadītāju, BBC rīcībā esošā informācija liecina, ka darījums jau ir noticis.

Tāpat tiek ziņots, ka komandas jau ir informētas par jaunumiem, bet Kerejs turpmāk ieņems citu amatu F-1.

Domenikali "Ferrari" komandas vadību pārņēma 2007.gada beigās. Iepriekš vienību vadīja pašreizējais Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) vadītājs Žans Tods.

Jau gadu vēlāk "Ferrari" izcīnīja Konstruktora kausu, taču tā arī līdz šim bijusi pēdējā reize, kad iegūts tituls. Domenikali "Ferrari" komandā darbu zaudēja pēc tam, kad vienības tā brīža prezidents Luka di Montezemolo vēlējās atlaist dzinēja departamenta vadītāju.

Pēcāk Domenikali pievienojās "Audi" spēkratu ražotājām un drīz vien tika iecelts par izpilddirektoru "Lamborghini", kas ir daļa no "VW Audi" grupas.

Pārliecinoši pretī savam septītajam titulam dodas Lūiss Hamiltons, kurš deviņos posms iekrājis 190 punktus un ir kopvērtējuma līderis. Par vairāk nekā divu uzvaru tiesu atpaliek Valteri Botass, kura kontā ir 135 punkti, trešais ar 110 punktiem ir Makss Verstapens, bet tālāk ar 65 punktiem seko Lendo Noriss.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu