Kremlis: Navaļnijs drīkst atgriezties Krievijā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kas pagājušajā mēnesī Krievijā tika saindēts ar ķīmisko ieroci "Novičok" un ārstējās Vācijā, var atgriezties Krievijā, trešdien apliecināja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

​"Katrā gadījumā, tas ir brīnišķīgi, ja pacients atlabst. Mēs vēlam viņam drīzāku izveseļošanos. Kas attiecas uz atgriešanos Maskavā, jebkuram pilsonim ir brīvība to darīt," sacīja Peskovs.

"Kaut kādas tikšanās šeit netiek plānotas, ja vien pašam slimniekam nebūs vēlmes vai nodoma kaut kādā veidā dalīties ar mūsu tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem ar informāciju, ar kuru viņš aktīvi dalās ar kolēģiem no Vācijas un citām valstīm," piebilda Peskovs.

Otrdien Francijas laikraksts "Le Monde", atsaucoties uz savu avotu, vēstīja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins telefonsarunā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu pieļāvis, ka Navaļnijs pats sevi saindējis.

Reaģējot uz Francijas laikraksta ziņām, Navaļnijs tās sociālajā tīklā "Instagram" sarkastiski dēvēja par "ļoti labu versiju".

Peskovs trešdien sacīja, ka Putina un Makrona telefonsarunas atspoguļojums "Le Monde" esot neprecīzs.

"Par "Berlīnes pacienta" tēmu tiešām tika runāts," sacīja Peskovs. "Tomēr laikraksts izklāstītajos formulējumos nav gluži precīzs. Taisnības labad jānorāda, ka tas diez vai varēja būt precīzs. Tas nozīmētu, ka mūsu Francijas partneri apzināti dalījušies ar medijiem ar divu prezidentu sarunas ierakstu. (..) Esam pārliecināti, ka tas tā nav."

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Kā 2.septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

Trešdien Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu