Koņevs: Spēlē pret "Celtic" no sevis vajadzēs atdot vairāk par 100%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihails Koņevs
Mihails Koņevs Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

"Riga" futbolistiem ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas mačā pret Skotijas superklubu Glāzgovas "Celtic" vajadzēs no sevis atdot vairāk par 100%, pirms gaidāmās cīņas uzsver rīdzinieku galvenais treneris Mihails Koņevs.

Abas komandas mēros spēkus ceturtdien "Skonto" stadionā, tikai mača uzvarētājai iekļūstot "play-off" kārtā, kas ir pēdējais solis pirms grupu turnīra. UEFA sanitārais protokols liedz skatītājiem atrasties tribīnēs, taču cīņu tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

Koņevs uzsver, ka "Celtic" ir komanda, kas komentārus neprasa - slavens klubs ar savu vēsturi un tradīcijām. 

""Celtic" ir Eiropas futbola grands, ar kādu "Riga" vēl nav spēlējusi. Domāju, ka augstāka līmeņa pat par "Kobenhavn", pret kuru spēlējām pērn. Esam izpētījuši pretinieku. Komanda ir daudzpusīga, spēcīga visās līnijās, labi spēlē ar bumbu, ir fiziski spēcīga un laba standartsituācijās. Skaidrs, ka tā kā mēs spēlējam virslīgā, tā pretinieki mums neļaus - būs presings un aktīva spēle. Taču nevaram atteikties no tāda spēles stila, kas mums dod rezultātu," trešdienas preses konferencē stāstīja Koņevs.

"Riga" stūrmanis atzīmēja, ka ne visiem futbolistiem viņu karjerās ir iespējas piedalīties tādā līmeņa spēlēs. 

"Vajadzēs atdot no sevis nevis 100%, bet pat vēl vairāk. Pērnā gada spēle ar "Kobenhavn" pierādīja, ka varam spēlēt pret šāda līmeņa komandām. Pēdējā laikā "Skonto" stadionā neesam zaudējuši nevienu Eirokausu spēli. Viss ir mūsu pašu rokās. Domāju, ka, atdodot visus spēkus, varam pacīnīties par iespēju tikt tālāk," pauda Koņevs.

Iepriekšējā kārtā "Riga" ar 1:0 uzvarēja Sanmarīno vienību "Tre Fiori", pret kuru bija neapšaubāmas favorītes statusā, taču guva tikai vienus vārtus. 

"Bija skaidrs, ka esam stiprāki par Sanmarīno komandu, taču spēles pārtraukšana mūs izsita no ritma. Vajadzēja gūt ātrus vārtus. Spēles kvalitāte nebija tāda, kā vajadzēja. Pret tādu pretinieku kā "Celtic" papildu motivācija nav jāmeklē. Taču ar vēlmi vien nepietiek, vajag parādīt arī citas kvalitātes, kuras mums ir," skaidroja Koņevs.

Svētdien virslīgas spēlē ar "Valmieru" nepiedalījās vairāki "Riga" vadošie spēlētāji, bet daži no viņiem pirmdien devās laukumā dublieru turnīra mačā. Starp viņiem bija arī aizsargs Antonijs Černomordijs, uzbrucējs Romans Debelko, kā arī pussargi Oļegs Laizāns un Federiko Bravo, kurš virslīgā vēl nav debitējis.

"Mums ir 23 laukuma spēlētāji, un spēlēšana dublieros ir laba iespēja uzkrāt spēļu praksi. Ar Antoniju bija situācija, ka pēc atgriešanās no izlases bija formas kritums. Mačs dublieros bija laba iespēja pārbaudīt viņu pirms spēles ar "Celtic". Kas attiecas uz Bravo... Mums komandā ir četri centra pussargi, kurus labi zinām un par viņiem esam pārliecināti. Bravo ir piektais. Dodam viņam laiku, lai viņš iespēlētos un uzņemtu formu. Kādā no spēlēm varēs viņu redzēt laukumā," atklāja Koņevs.

Viņš atzīmēja, ka jebkuram trenerim vajag pārbaudīt futbolistus, un tāda iespēja ir tikai spēlēs.

"Piemēram, Veslijs Natā spēlēja dublieros, guva vairākus vārtus un tagad virslīgā var konkurēt savā pozīcijā ar citiem spēlētājiem. Vienmēr esmu uzsvēris, ka spēlēšana dublieros dod potenciālu uzkrāt spēļu praksi. Ja uzlaistu uzreiz virslīgas mačā, būtu grūti, jo tur ir pavisam cita līmeņa spēle. Tāpat dublieros skatāmies, kādā fiziskā kondīcijā ir futbolisti. Izmantosim šādu praksi arī turpmāk," skaidroja Koņevs.

Tikmēr "Riga" aizsargs Elvis Stuglis nevairījās atzīt, ka Latvijas čempioni šajā mačā nav favorītu statusā.

"Būs grūti, bet puiši ir gatavi. Visu gadu gatavojāmies šim spēlēm, un, kas galvenais, visi ir veseli. Mājās vienmēr esam labi spēlējuši. Žēl, ka nebūs līdzjutēju. Nav vajadzīga nekāda papildu motivācija, jo pretinieks ir regulārs Eirokausu pamatturnīra dalībnieks. Puiši ir gatavi cīnīties par uzvaru," uzsvēra Stuglis.

Viņam ar komandas biedriem pretī stāsies atlētiski un gari "Celtic" futbolisti, taču Stuglis nebaidās no pretinieku fiziskajiem parametriem.

"Arī Latvijā pretiniekos ir lieli puiši, piemēram, RFS, "Ventspilī" un Jūrmalas "Spartaka" komandās. Vienmēr esam tīri labi tikuši galā ar pretinieku standartsituācijām. Šoreiz nekādas īpašas taktikas nav vajadzīgas, tikai jācīnās par bumbu un viss," atzīmēja Stuglis.

Stuglim, tāpat kā pārējiem "Riga" futbolistiem, šī būs karjerā nozīmīga spēle, taču viņš jau iepriekš piedalījies augsta līmeņa Eirokausu mačos.

"Pagājušogad bija labas spēles pret Polijas, Somijas un Dānijas čempioniem, kas bija ļoti augstas kvalitātes pretinieki. Pirms tam karjerā nebija mači ar tāda līmeņa pretiniekiem," teica Stuglis.

"Riga" un "Celtic" pāra uzvarētāja "play-off" kārtā tiksies ar "Sarajevo" (Bosnija un Hercegovina) un Podgoricas "Budočnost" (Melnkalne) dueļa uzvarētāju.

Ar Latvijas komandām Skotijas grands ne reizi nav cīnījies.

"Celtic" pēdējās deviņas sezonas spēlējusi UEFA klubu sacensību pamatturnīros. Iepriekšējā sezonā Glāzgovas klubs uzvarēja UEFA Eiropas līgas apakšgrupā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā atzina "Kobenhavn" pārākumu.

Lai iekļūtu grupu turnīrā, jāpārvar četras kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu