Jaunā Rīgas pilsētas dome darbu sāks pašā oktobra sākumā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes ēka.
Rīgas domes ēka. Foto: LETA

Kļuvis zināms, kad jaunievēlētā Rīgas dome sāks darbu. Tas notiks pēc pusotras nedēļas – 2. oktobrī, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Topošā mēra līdzgaitniekiem bija aizdomas, ka pirmās sēdes sasaukšana esot nepamatoti novilcināta. Rīgas Vēlēšanu komisijas vadītājs Juris Kokins pārmetumus noraida, taču vienlaikus paziņojis, ka darbu šajā amatā neturpinās.

Lai vienotos par jaunās domes pirmo sēdi, kuru jāsasauc Rīgas Vēlēšanu komisijas vadītājam Jurim Kokinam, viņš trešdien tikās ar jaunievēlētajiem domniekiem.

"Šie ir tie jautājumi, kurus mēs šeit tādā bez stīvuma un neformālā gaisotnē varam apspriest," norādīja Kokins.

Pārstāvji no jaunās koalīcijas uzskata, ka katra diena ir no svara tāpēc, ka Rīga jau ilgstoši ir bez politiskās vadības, jo ārkārtas vēlēšanas Covid-19 dēļ vairākkārt atlika un kavēšanos radīja arī vēlēšanu rezultātu apstrīdēšana tiesā.

"Būtu jāsasauc maksimāli ātri. Tātad pirmajā iespējamā, neteiksim gluži stundā, bet dienā, kad tas ir iespējams," pauda jaunievēlētais Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps.

Savukārt jaunievēlētais Rīgas domes deputāts Edvards Smiltēns norādīja: "Mēs redzam, ka darba apjoms jau šobrīd, sākot strādāt un likt kopā šos darāmos darbus, ir ļoti liels un tāpēc mēs redzētu, ka šī sēde būtu sasaucama pēc iespējas ātrākā laikā."

Jaunā dome darbu sāks nākamajā 2. oktobrī, kas ir likumā paredzētais ātrākais termiņš pirmās sēdes sasaukšanai. Vienlaikus Kokinam nācās uzklausīt topošā mēra partijas aizdomas, ka viņš procesu novilcinājis.

"Ir tāda sajūta, ka apzināti ir mēģinājumi pēc iespējas vēlāk sasaukt sanāksmi. Mēs zinājām, ka pirmo domes sēdi bija iespējams sasaukt arī laicīgāk – vēl paspēt septembrī," pauda jaunievēlētais Rīgas domes deputāts Mārtiņš Kossovičs.

Kokins pārmetumus noraida, skaidrojot, kā sēdi sasaukt ātrāk lieguši objektīvi iemesli: "Nekas netika vilkts. Nekas. Neviena diena netika vilkta."

Vienlaikus Kokins paziņoja, ka vairs nepretendēs strādāt vēlēšanu komisijā.

Tikmēr jauno domnieku pirmais darbs būs mēra ievēlēšana. Par to pretendē kļūt Mārtiņš Staķis, kura vadītajā koalīcijā ir 39 no 60 topošajiem domes deputātiem.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu