Briedis: Ceru sajust enerģiju no faniem, kas mani atbalstīs pie TV ekrāniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands (centrā) un Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālisti Mairis Briedis (no kreisās) un kubiešu bokseris Juniers Dortikoss
Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands (centrā) un Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālisti Mairis Briedis (no kreisās) un kubiešu bokseris Juniers Dortikoss Foto: Ieva Makare/LETA

Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona josta, žurnāla "The Ring" josta un Pasaules boksa supersērijas uzvarētāja leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktā trofeja ir balvas, kuras Mairis Briedis grib redzēt savās mājās. 

Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas fināls pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā paredzēts 26. septembrī televīzijas studijā bez skatītāju klātbūtnes Vācijas pilsētā Minhenē.

Briedis devies un Minheni, kur viņš ringā tiksies ar kubieti Junielu Dortikosu. 

"Viņš ir cīņas gaitā prot ļoti veiksmīgi pielāgoties savam sāncensim, kā arī ir apveltīts ar spēcīgu sitienu," Brieža teikto par Dortikosu citē "The Ring". "Dortikoss ir pieredzējis bokseris." 

34 gadus vecais Dortikoss iepriekš pauda pārliecību, ka visus trīs titulus savā īpašumā iegūs tieši viņš. 

"Viena lieta ir analizēt viņa līdzšinējās cīņas un mīnusus TV ekrānā, kas cits ir to piedzīvot ringā. Viņa vājās vietas redzēšu, tikai sākoties cīņai," pauda Briedis. 

Savas karjeras laikā WBSS ietvaros Dortikoss cīnījies Krievijā, Latvijā un ASV. Vācijā viņš līdz šim nav aizvadījis nevienu oficiālu boksa cīņu. 

"Pagājis ilgs laiks kopš manas pēdējās cīņas Latvijas publikas priekšā. Nemāku teikt, kā tagad būs. Par to varēšu runāt tikai pēc cīņas. Vedīšu līdzjutēju enerģiju līdzi, un ceru to sajust arī no tiem, kuri mani atbalstīs pie TV ekrāniem," pastāstīja Briedis. 

Viņš neslēpa, ka ļoti vēlas iegūt visas uz kārts liktās trofejas un redzēt tās savās mājās. 

""The Ring" tituls ir prestižs, bet Muhameda Alī trofeja runā pati par sevi," uzsvēra Briedis. 

35 gadus vecais Briedis profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis vienu zaudējumu. Savukārt Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis vienu zaudējumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu