"Cert.lv" apkopojis sliktākās paroles Latvijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" ceturtdien, 24. septembrī, sociālajos tīklos nākusi klajā ar "slikto paroļu top 10".

Paroles esot apkopotas no dažādiem resursiem un vēsturiskām paroļu noplūdēm Latvijā, raksta uzņēmuma pārstāvji sociālajā tīklā "Facebook".

"Top 10" pirmās trīs vietas ieņem paroles, ko nudien ir reģistrējis katrs otrais. Pirmo vietu ieņem "123456", otro - "qwerty", un sliktāko paroļu pirmo trijnieku noslēdz "123456789".

No dažādiem resursiem un vēsturiskām paroļu noplūdēm esam apkopojuši biežāk izmantotās paroles Latvijā.

Posted by cert.lv on Wednesday, September 23, 2020

"Cert.lv" saprot, ka katrā resursā, lietojot citu paroli, rodas problēmas ar to iegaumēšanu, tāpēc institūcija ir izveidojusi divus ieteikumus, lai tās būtu vieglāk atcerēties:

  1. Paroļu frāzes - jo vairāk simbolu, jo labāk. Izvēlieties viegli iegaumējamas un jums tuvas frāzes, piemēram: "Pienācis laiks nelielai atpūtai!"
  2. Paroļu pārvaldnieki - iespēja saglabāt savas paroles vienuviet un nepieciešams atcerēties tikai vienu paroli, lai tām varētu piekļūt.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu