Navaļnija dzīvoklim un bankas kontiem uzlikts arests (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija dzīvoklim Maskavā un viņa bankas kontiem tiesu izpildītāji uzlikuši arestu, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā pavēstīja Navaļnija preses sekretāre Kira& Jarmiša, aresta uzlikšana saistīta ar uzņēmuma "Moskovskij šķoļņik" prasību. Šis uzņēmums ir saistīts ar Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvināto uzņēmēju Jevgeņiju Prigožinu. 

Arests Navaļnija dzīvoklim un bankas kontiem esot uzlikts 27. augustā. 

Kā skaidroja Jarmiša, tas nozīmē, ka Navaļnijs savu dzīvokli nevar pārdot, uzdāvināt vai ieķīlāt. 

Iepriekš "Moskovskij šķoļņik" lietā arests tika uzlikts arī Navaļnija līdzgaitnieces Ļubovas Soboļas ;un Navaļnija ;dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda bankas kontiem. 

Kā iepriekš nolēma Maskavas tiesa, par labu "Moskovskij šķoļņik" no Navaļnija, Soboļas un Korupcijas apkarošanas fondam piedzenami 88 miljoni rubļu (aptuveni 960 000 eiro). 

Uzņēmums vērsās tiesā pēc fonda pētījuma, kurā tika secināts, ka "Moskovskij šķoļņik" piegādājis nekvalitatīvu pārtiku Maskavas skolām un bērnudārziem. 

Augusta beigās kļuva zināms, ka tiesības piedzīt naudu no Navaļnija, Soboļas un fonda no uzņēmuma esot atpircis pats Prigožins, kas nereti tiek dēvēts par Putina pavāru. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu