Vīrietis nomirst no pārmērīgas lakricas ēšanas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lakrica. Ilustratīvs attēls.
Lakrica. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Kāds vīrietis ASV nomiris lakricas ēšanas paradumu dēļ, paziņojuši ārsti.

Kā vēsta britu raidsabiedrība BBC, 54 gadus vecais vīrietis katru dienu apēda apmēram pusotru paciņu lakricas. Iepriekš viņš nebija izjutis nekādus simptomus, līdz viņam pēkšņi sākās sirdslēkme ātrās ēdināšanas restorānā.

Aprakstot vīrieša gadījumu akadēmiskajā izdevumā "New England Journal of Medicine", viņa ārsti sacīja, ka pie vainas bija glicirizīnskābe un lakrica.

"Mums pastāstīja, ka šim pacientam bija slikts uzturs un viņš ēda daudz konfektes. Vai viņa slimība varētu būt saistīta ar konfekšu ēšanu?" sacīja dr. Eleizers Edelmans.

Viņš pastāstīja, ka pētījumos atklāts, ka glicirizīnskābe - aktīvā viela lakricā - var izraisīt "hipertensiju, hipokaliēmiju (bīstami zemu kālija līmeni asinīs), metabolisko alkalozi, nāvējošas aritimijas un nieru mazspēju". Pacientam novēroti visi šie simptomi.

Pacients arī dažas nedēļas pirms nāves bija mainījis saldumus, ko ēda, pārejot no sarkaniem saldumiem ar augļu garšu uz melniem, kas taisīti no lakricas.

Ziņojumam, ka pie nāvēs vainojama lakrica, piekritis arī cits ārsts, Endrū Lundkvists. Viņš rakstīja: "Tālākie izmeklējumi atklāja, ka nesenā pāriešana uz lakricu saturošām konfektēm ir ticamākais hipokaliēmijas cēlonis."

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu