Dumpis pauž, ka oktobrī būs skaidrs, vai vakcīna pret Covid-19 ir iespējama (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uga Dumpis
Uga Dumpis Foto: Ieva Makare/LETA

Pastāv liela iespēja, ka zinātniekiem izdosies radīt vakcīnu pret Covid-19, bet skaidrība par to sagaidāma oktobrī, intervijā žurnālam "SestDiena" stāsta valsts galvenais infektologs Uga Dumpis.

Viņš skaidro, ka jaunais koronavīruss nav tik mainīgs kā HIV vai C hepatīta vīruss, vai gripa, līdz ar to teorētiskais pamats gaidītās vakcīnas radīšanai ir liels.

Tomēr grūti esot prognozēt, cik efektīva būs vakcīna un cik ilgi tā darbosies, ja to izdosies izstrādāt. "Daudz kas nav skaidrs, bet teorētiskais pamats šīs vakcīnas radīšanai ir liels," uzsver infektologs.

Lūgts komentēt Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojumu, ka kaimiņzemē vakcīna pret Covid-19 jau ir radīta, Dumpis atzīst, ka Krievija var radīt vakcīnu, bet, kamēr tai nav pabeigti trešās fāzes pētījumi, kas veikti ar 20 000 cilvēku, tikmēr "nevaram pateikt, vai tā ir vakcīna vai nav".

Jautāts, vai pastāv iespēja, ka Ziemassvētkos vakcīnu varēs palikt zem eglītes, Dumpis atbild noliedzoši. "Tā gan noteikti nebūs. Varbūt ķīniešiem tas notiks tik ātri, bet mums noteikti ne."

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu