Traģiskajā avārijā cietušais Dzanardi atlabšanas procesā piedzīvojis progresu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alekss Dzanardi
Alekss Dzanardi Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais itāļu Pirmās formulas pilots un paralimpisko spēļu čempions Alekss Dzanardi ir sācis atbildēt uz kairinājumiem, ceturtdien Milānas slimnīcā paziņoja viņa ārsti.

53 gadus vecais vīrietis cīnās par savu dzīvību kopš 19.jūnija, kad viņš Toskānā stafetes laikā cieta avārijā, ar savu velosipēdu saduroties ar pretimbraucošo kravas automašīnu.

Dzanardi pirms vairākām dienām sāka "kognitīvās un motoriskās rehabilitācijas sesijas" ar "vizuālajiem un akustiskajiem stimuliem", teikts Sanrafaeles slimnīcas paziņojumā.

Viņš reakcija uz ārpasauli "ir īslaicīga un sākuma stadijā", saka slimnīcas pārstāvis, kvalificējot to kā "ievērojamu progresu".

Tomēr viņa stāvoklis joprojām ir smags.

Slimnīca ziņo, ka viņam nesen tika veikta vēl viena operācija, kuru vadīja neiroķirurgs, rekonstruējot Dzanardi galvaskausu, un nākamajās nedēļās viņam paredzēta vēl viena operācija.

Dzanardi avārijā salauza visus sejas kaulus. Sjēnā, kur viņš pirmo reizi tika hospitalizēts, viņš tika turēts mākslīgi izraisītā komā gandrīz mēnesi un vairākas reizes operēts.

Sportists ir pazīstams ar savu "nekad nepadodies" attieksmi.

Viņš zaudēja abas kājas avārijā CART čempionāta sacīkstēs Vācijā 2001.gadā, pēc kā pievērsās parariteņbraukšanai.

2012. un 2016.gadā viņš ieguva četras zelta un divas sudraba medaļas paralimpiskajās spēlēs un bija plānojis piedalīties arī Tokijas paralimpiskajās spēlēs, kuras ir pārceltas uz 2021.gadu koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu