"Neviens nepaliks anonīms." Mākslīgais intelekts novelk maskas Baltkrievijas spēka struktūrām (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Mūsdienās aiz maskas noslēpties nevar. Ar mākslīgā intelekta palīdzību iespējams identificēt spēka struktūru darbiniekus, kuri Baltkrievijas ielās vardarbīgi apspiež savus tautiešus, "YouTube" ievietotā video brīdina ASV datorspēļu industrijā strādājošais baltkrievs Andrejs Maksimovs.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā baltkrievu hakeri publicēja sarakstu ar vairāk nekā 1000 Baltkrievijas spēka struktūru darbinieku vārdiem.

"Turpinoties aizturēšanām, mēs turpināsim masveidā publiskot datus. Neviens nepaliks anonīms, pat zem balaklavas," teikts hakeru paziņojumā, kas publiskots ar opozīcijas medija "Nexta" starpniecību. 

Maksimovs spēris soli tālāk. Uz Baltkrievijas ielām pastrādāto zvērību videoierakstos viņš ar mākslīgā intelekta palīdzību pēc acu apvidus identificē konkrētus spēka struktūru darbiniekus, virtuālā veidā "novelkot" tiem maskas.

"Jūsu bērni skatīsies uz jūsu sejām brīdī, kad jūs pastrādājat pašus derdzīgākos noziegumus savā mūžā," video saka Maksimovs. "Jums nav masku." 

"Jūsu nav vairāk par 3000 cilvēku. Tas nozīmē, ka katrs no jums sita vai aizturēja vismaz sešus cilvēkus," uzsver Maksimovs. Daudzi gadījumi ir fiksēti video un fotogrāfijās. Vairāki aizturētie aprakstījuši brutālo vardarbību, pazemojumus, spīdzināšanu un pat izvarošanu.

"Ne sekundi nešaubieties, ka pēc dažiem īsiem gadiem jūsu bērni ieraudzīs šīs fotogrāfijas mūsdienu Baltkrievijas vēstures grāmatās [..] un uzdos pašu baismīgāko jautājumu jūsu dzīvē: "Tēt, kāpēc tu pats nedomāji?"" brīdina Maksimovs.

Maksimovs dzīvo Kalifornijā, kur dibinājis mākslīgā intelekta uzņēmumu "Promethean AI", kas nodarbojas ar risinājumu izstrādi spēļu industrijai.

Baltkrievijā kopš prezidenta vēlēšanām 9.augustā notiek plaši protesti pret Lukašenko režīmu. Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Lukašenko vēlēšanās ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - tikai 10,1% balsu. Taču opozīcija, pamatojoties uz liecībām par nepieredzēti plašiem pārkāpumiem, apgalvo, ka šie rezultāti ir viltoti.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība (ES) un citas Rietumvalstis, un Baltkrievijai draud ASV un ES sankcijas par vēlēšanu rezultātu viltošanu un protestētāju apspiešanu.

ANO cilvēktiesību izmeklētāja Anaisa Marina pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Baltkrievijā kopš vēlēšanām agresīvi aizturēti vairāk nekā 10 000 cilvēku, saņemtas vairāk nekā 500 sūdzības par spīdzināšanu un tūkstošiem cilvēku tikuši mežonīgi piekauti.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu