Parīzē uzbrukumā ar nazi pie "Charlie Hebdo" agrākā biroja ievainoti četri cilvēki (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Asinis. Ilustratīvs foto.
Asinis. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Parīzē uzbrukumā ar nazi netālu no Francijas satīras žurnāla "Charlie Hebdo" agrākā biroja ievainoti četri cilvēki, divi no tiem nopietni, paziņojuši izmeklēšanai tuvi avoti.

Divi no upuriem ir kritiskā stāvoklī, paziņoja Parīzes policijas departaments.

Divi uzbrucēji pēc tam aizbēguši, taču vienu no viņiem izdevies aizturēt.

Uzbrukums noticis laikā, kad Parīzē tiek tiesāti uzbrukumu "Charlie Hebdo" redakcijai 2015.gadā sarīkojušo teroristu domājamie līdzzinātāji.

2015.gada 7.janvārī brāļi Šerifs un Saīds Kuaši Parīzē "Charlie Hebdo" redakcijā noslepkavoja 12 cilvēkus, arī pazīstamus žurnāla karikatūristus. Dienu vēlāk brāļu paziņa Amedijs Kulibali netālu no Francijas galvaspilsētas noslepkavoja ceļu policisti, bet 9.janvārī Parīzē košera preču veikalā - vēl četrus cilvēkus.

Šīs slepkavības Francijā bija pirmie uzbrukumi islāmistu teroraktu virknē 2015. un 2016.gadā, kuros nogalināti tika vairāk nekā 230 cilvēki. Par vairākiem atbildību uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts".

Parīzē 2.septembrī sāka tiesāt 14 cilvēkus, kas apsūdzēti par atbalsta sniegšanu islāma ekstrēmistiem, kuri sarīkoja uzbrukumus "Charlie Hebdo" redakcijai un košera preču veikalam.v

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu