Lietuvas prezidentam un premjeram veiks Covid-19 testu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lietuvas prezidentam Gitanam Nausēdam, viņa dzīvesbiedrei, kā arī premjerministram Sauļum Skvernelim tiks veikts Covid-19 tests, jo viņi piedalījušies kopīgā pasākumā ar Raseiņu rajona mēru, kuram atklāta inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

Prezidents, viņa dzīvesbiedre Diāna Nausēdiene, premjers, vairāki ministri un Seima deputāti pagājušajā svētdienā piedalījās Lietuvas nacionālo partizānu pieminekļa atklāšanā Raseiņu rajona Krīžkalnē, bet piektdien Raseiņu rajona mērs Andrjus Bautronis un pašvaldības administrācijas direktors Edmunds Jonīla

paziņojuši, ka viņu Covid-19 analīžu rezultāti bijuši pozitīvi.

Prezidentam un viņa dzīvesbiedrei testi tiks veikti jau piektdien un rezultāti būs zināmi dienas gaitā, tikmēr premjers paziņojis, ka atliek plānoto braucienu uz Šilutes rajonu, bet pagaidām neizolēsies, vienīgi izvairīsies no jebkādiem kontaktiem un pirmdien arī viņam un viņa komandai tiks veiktas analīzes.

Kā norādījis prezidenta preses sekretārs Antans Bubnelis, Nausēda un viņa dzīvesbiedre memoriāla atklāšanas ceremonijā valkājuši sejas aizsargmaskas un ievērojuši visus drošības pasākumus.

Par to, ka Raseiņu mērs brīvdabas pasākumā laikā ticies ar valsts vadītājiem, viņš sociālajos tīklos paziņojis pats, pievienojot fotogrāfiju, kurā viņš stāv cieši līdzās premjeram un tikai dažus soļus no prezidenta un viņa kundzes. Šai attēlā redzams, ka viņiem visiem ir sejas maskas, bet visai netālu stāv arī pirmais atjaunotās neatkarīgās Lietuvas valsts vadītājs Vītauts Landsberģis bez maskas. Tiesa gan, citās fotogrāfijās redzams, ka mērs nav valkājis sejas masku gluži visu pasākuma laiku.

Tikmēr Raseiņu pašvaldības administrācijas vadītājs Jonīla norādījis, ka, ņemot vērā koronavīrusa izplatību rajonā un tā pašvaldībā, gan viņam, gan mēram tieši pirms memoriāla atklāšanas pasākuma profilaktiski jau veikti testi, kuru rezultāti pagājušajā sestdienā bijuši negatīvi, turklāt ar valsts vadītājiem viņiem ilgāku kontaktu nav bijis.

Lietuvas Nacionālais sabiedrības veselības centrs (NVSC) paziņojis, ka pasākuma dalībniekiem izolācija nav vajadzīga, jo tas noticis pirms inficēšanās riska perioda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu