Vidējā svara karalis Adesanja pret biedējošo Koštu - ko par UFC, iespējams, gada lielāko cīņu saka eksperti?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paulo Košta un Izraels Adesanja
Paulo Košta un Izraels Adesanja Foto: AP,AFP/SCANPIX/ Apollo kolāža

Jau 27. septembra rītā ilgi gaidīto cīņu aizvadīs UFC vidējā svara divīzijas čempions Izraels Adesanja un viņa nīstais konkurents no Brazīlijas Paulo Košta. Abu cīkstoņu amata brāļi gan uzskata, ka šajā duelī ir visai izteikts favorīts.

Izraels Adesanja pavisam noteikti ir tehniski precīzāks cīkstonis, savukārt Koštam ir fizisko dotumu pārsvars. Brīžiem pat rodas jautājums - kā brazīlietim izdodas iekļūt noteiktajā 83,9 kilogramu svara limitā, jo viņš gan oktagonā, gan ārpus tā izskatās patiesi masīvs.

Roberts Vitakers (Bijušais UFC vidējā svara čempions)

Vīrs, kuram Adesanja atņēma vidējā svara čempiona jostu, Roberts Vitakers nav pārliecināts, kuram no vidējā svara meistariem dot priekšoku.

"Es domāju, ka Adesanjam ir prasmes, lai uzveiktu Koštu, līdzīgi kā tas notika ar Romero. Es, visticamāk, sliecos Koštas virzienā, bet, ja man būtu jāder ar savu naudu, izvēlētos Adesanju," sacīja Vitakers, uzsverot, ka prognoze par Adesanjas uzvaru ir drošāka.

Stīvens Tompsons (Bijušais titula pretendents UFC 77 kilogramu divīzijā)

77 kilogramu divīzijas karate meistars ar iesauku Brīnumzēns uzskata, ka Adesanjas pārākums tehniskumā arī izšķirs cīņas likteni.

"Neuzskatu, ka Paulo Košta ir tehnisks cīkstonis stājā. Viņš vienkārši salauž cilvēkus. Lai gan viņš ir tik muskuļains, Paulo ir apbrīnojama izturība. Piemēram, Juraiju Holu viņš salauza psiholoģiski. Juraija vienkārši padevās. Protams, tādu puisi kā Joelu Romero, nesalauzt. Viņi aizvadīja līdzīgu cīņu, agresīvi izdarot sitienus. Bet Izijs Adesanja? Viņam ir potenciāls šo cīņu uzvarēt otrajā vai trešajā raundā," pārliecināts prognozē ir Tompsons.

Brīnumzēns kā lielāko Koštas trumpi izcēla viņa izturību, bet arī ar to, Tompsona prāt, nebūs pietiekami, lai cīņu uzvarētu: "Vienīgais Koštas pluss ir viņa izturība. Košta ir ļoti izturīgs un viņu ir ļoti grūti piebeigt. Ja Izijam izdosies viņu nokausēt pirmajos divos raundos, es domāju, ka vēlāk viņš Koštu novāks ar pretuzbrukumiem."

Edgars Skrīvers ("Karate Combat" čempions)

No ārzemju karate meistara pie šī paša sporta veida pašmāju zvaigznes. "Karate Combat" čempions Edgars Skrīvers. Vaicāts pēc prognozes par gaidāmo cīņu, latviešu karatists bija līdzīgās domās ar savu amata brāli, tomēr uzsvēra, ka Adesanjam priekšroka varētu būt vēlākajos raundos.

"Teiktu 70 pret 30, ka uzvarēs Adesanja. Viņš ir daudz tehniskāks un pieredzējušāks piecu raundu cīņās. Ja Košta nāks klajā ar taktiski labu spiedienu un uzlabotu izturību, viss var notikt. Cīņa var beigties jau pirmajā raundā ar precīzu Koštas sitienu, bet nedomāju, ka tas tā notiks," sacīja Skrīvers.

Video: Paulo Košta pret Joelu Romero

Vitors Belforts (Bijušais UFC čempions 93 kilogramu divīzijā)

Savas domas par gaidāmo cīņu ir atklājis arī bijušais UFC čempions un Koštas tautietis Vitors Belforts.

"Košta reiz bija manā treniņnometnē. Ļoti stiprs, sīksts un izturīgs puisis. Viņam pretim stājas Adesanja, kurš savās darbībās ir radošs un neierasts. Viņam ir labas kāju un roku uzbrukumu kombinācijas, bet Izraels nav labs bokseris," sacīja MMA leģenda.

Līdzīgi kā citi, arī Belforts uzskata, ka Koštas labākās izredzes uz uzvaru ir cīņas sākumā: "Koštam ir labas rokas. Viņš ir lielisks bokseris. Domāju, ka viņam ir izredzes, bet ja cīņa tiks pāri trešajam raundam, uzvarēs Izraels."

Dominiks Reijess (UFC 93 kilogramu divīzijas titula pretendents)

Dominiks Reijess 26. septembrī oktagonā dosies tieši pirms Adesanjas un Koštas, lai sacenstos par vakanto čempiona jostu 93 kilogramu divīzijā. Amerikānis ir visai pārliecināts, ka vakara galvenajā duelī triumfēs Adesanja.

"Manuprāt uzvarēs Izijs. Viņam ir milzu priekšrocība roku vērsumā un viņš zina, kā to izmantot. Pie tam Izraelam ir lieliska kāju darbība. Paulo patīk doties tikai uz priekšu un mēs visi zinām, kas notiek, kad cīkstonis, kuram patīk doties tikai uzbrukumā tiekas ar pretinieku, kurš labi kustas," uz Adesanjas priekšrocībām norādīja Reijess.

Dens Hukers (UFC 70 kilogramu divīzijas cīkstonis)

Hukers, kurš jūnijā aizvadīja īstenu piecu raundu karu ar Dasinu Porjē nedomā, ka šī cīņa varētu būt tik aizraujoša kā viņa pēdējais duelis.

"Izraels! Vakara vieglākā cīņa. Viņš vienkārši apstrādās Koštu. Es domāju, ka tā būs vienvirziena cīņa. Palo ir liels, lēns un muskuļots cīkstonis. Ja man būtu jāizveido cīkstoni, kam slikti veiksies pret Izraelu, tieši šāds būtu šī sportista raksturojums - liels lēns cīkstonis ar limitētu sitienu tehniku, kurš staigās apkārt un "ēdīs" sitienus," pārliecināts par cīņas iznākumu ir Hukers.

Video: Adesanja pret Vitakeru

Stilistiski apskatot abus cīkstoņus var tikai piekrist vairumam, kuri apgalvo, ka šajā duelī priekšroka būs Adesanjam. Agresīvajiem "brawler" stila cīkstoņiem allaž ļoti grūti ir bijis cīņās pret tehniskiem sportistiem, kuri ir ļoti meistarīgi tieši cīņā stājā. Šādi cīkstoņi allaž būs gatavi sagaidīt pareizu mirkli, lai izdarītu precīzus un efektīvus sitienus, kas noved pie dueļa noslēguma. Tajā pašā laikā, nekad nevar izslēgt iespēju, ka cīņa noslēdzas ar vienu sitienu un šeit pārsvars, protams, ir Koštam. Kas būs pārāks - spēks vai precizitāte? To MMA fani uzzinās jau agrā svētdienas rītā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu