Tramps sola pasludināt Kukluksklanu un "Antifa" par teroristu organizācijām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tom Brenner / REUTERS / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien solīja pasludināt balto rasistu grupējumu Kukluksklanu ("Ku Klux Klan", KKK) un kreiso radikāļu kustību "Antifa" par teroristu organizācijām, lai gan viņam nav skaidru pilnvaru to izdarīt.

Šī Trampa politika ir daļa no ierosinājumiem, ar kuriem viņš piektdien nāca klajā, mēģinot pārvilināt savā pusē melnādainos vēlētājus pirms ASV prezidenta vēlēšanām 3.novembrī.

Prezidents jau vairākus mēnešus ir izteicies, ka plāno pasludināt par teroristu organizāciju "Antifa" - decentralizētu kustību, kuras dalībnieki bieži propagandē galēji kreisas kaujinieciskas darbības. ASV tomēr nav likumdošanas aktu par pašmāju terorismu, kas ļautu to izdarīt.

Cerot gūt atbalstu starp afroamerikāņiem, kas pārsvarā balso par Demokrātu partiju, Tramps solīja novirzīt viņu kopienām federālos līdzekļus miljardiem ASV dolāru apmērā.

Viņš arī solīja pasludināt par nacionālo svētku dienu 19.jūniju - dienu, kurā tiek svinēta verdzības izskaušana un kuru daļa amerikāņu uzskata par valsts "otro neatkarības dienu".   

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu